Внедрени в час

18.03.2012 г.
Внедрени в часот Александър Райчев

НЕЧОВЕШКИ СМЕШЕН !!! Това е най-краткото, точно и ясно определение за премиерната екшън-комедия „Внедрени в час“. Филмът е тотална кретения, която ще ви накара да се превивате от смях по пода на залата и да се подсмихвате глуповато дълго време след края на прожекцията, докато си припомняте изобилието от култови сцени и реплики.

Филмът, разбира се, ще допадне само на правилната таргет аудитория, а тя определно не е само младежка, а включва всички, които смятат, че имат младежко чувство за хумор и не ги отблъскват лесно нецензурни думи във всяко второ изречение и някои откровено гнусни моменти, които могат да ви хванат неподготвени, но пък работят прекрасно в общия тон на „Внедрени в час“, който отново искам да подчертая е уникално смешна комедия, каквато скоро не е показвана на голям екран, а вероятно скоро няма и да видите нещо подобно.

Признавам си, че от видяното в трейлърите на филма, нищо не ме навеждаше на идеята какво забавление ме очаква по време на прожекцията и даже сериозно се бях замислил въобще да пропусна тази премиера. Започналите да се появяват в чуждестранни медии изключително позитивни ревюта обаче все пак ме мотивираха достатъчно, за да стигна до скрийнинга за журналисти в България, което се оказа печеливш ход отвсякъде, защото сега на свой ред се надявам да убедя родните зрители да дадат шанс на филма, дори ако и те не са се впечатлили особено от предварителната реклама.

Въобще „Внедрени в час“ ще трябва да разчита много на препоръки от приятели на приятели, което не е трудно да си го представи човек, така че филмът е възможно да стартира по-бавно, но има големи шансове дълго да се задържи на екран. Все пак ето накратко и историята. След завършване на гимназията и готиния мускулест пич Дженко (Чанинг Тейтъм), и вечно спечения пред мацките зубър Шмит (Джона Хил) се записват в полицейската академия. Там двамата се сприятеляват, защото взаимно виждат ползата от уменията на другия, за да преминат успешно обучението.

Новоизпечените служители на реда скоро разбират, че полицейската работа далеч не е толкова вълнуваща, колкото са си представяли, а задълженията им включват велопатрул в местен парк. Двамата обаче се натъкват на истински дилъри на дрога и с голям зор успяват да заловят един от бандата, но оплескват всички процедури около ареста. В резултат, вместо наказание са натирени в специална програма за агенти под прикритие в училища, ръководена от гневния капитан Диксън (Айс Кюб). Дженко и Шмит получават задача да се върнат в гимназията и да разкрият местна престъпна мрежа за продажба на наркотици сред учениците.

В процеса на мисията двамата неочаквано разменят своите нови идентичности, което води до върволица гегове, които са като високонергиен микс между „Последният ергенски запой“ и „Умирай трудно 3“ (именно 3-та серия, защото наште симпатяги действат „в стил Самюел Л. Джаксън“ по собствените им думи).

Само в рамките на едно ревю ще направя още едно признание, а то вероятно е споделено от значителен брой зрители – и Чанинг Тейтъм, и Джона Хил лично за мен принципно са големи бездарници, които дори силно дразнят в голяма част от досегашните си филми като цялостно излъчване и присъствие. Хил обаче да се ненадяваш успя да си партнира с Брад Пит в „Кешбол“ и отличното му представяне го сдоби с номинация за "Оскар" за поддържаща мъжка роля. Тейтъм пък вече регистрира един от най-касовите филми за тази година с романтичната комедия „Сватбен обет“. Във „Внедрени в час“ химията между двамата е 100% налице и издига на нови висоти концепцията за ненормално смешен и брутално вулгарен филм за авери полицаи – нещо, което „Скатавки“ или „Ченгета в резерв“ примерно не успяха да постигнат напълно, въпреки че сами по себе си бяха прилично забавни.

Айс Кюб от своя страна привнася особен колорит като шеф на цялата програма за агенти под прикритие и също ръси лаф след лаф в отредените му сцени. Специална изненада за феновете пък е появата на Джони Деп, който играе една от централните роли в сериала от 80-те, който служи за вдъхновение на актуалната премиера.

Уникалният микс от смях, престрелки и преследвания с коли е невероятно добре оформен от дуото Фил Лорд и Крис Милър, чийто предишен хит беше семейната анимация „Облачно, с кюфетата“, което едва ли трябва да ги прави естествен избор за режисьори на просташка екшън-комедия.

Двамата обаче напълно оправдават гласуваното доверие и заедно с актьорския състав заслужават филмът да се превърне в желания от Columbia Pictures бокс офис хит, за да видим и заложеното продължение, което обещава да отведе Дженко и Шмит в колежа за нова порция откачени щуротии.

Въобще, ако искате едно истинско забавление, което тотално ще ви откъсне от всякакви битови, лични и прочие кахъри, не се колебайте, ами съберете компания приятели и бегом в кината, за да се заредите с ударна доза добро настроение, която щедро ви предлагат агент Тейтъм и агент Хил, които са тотално и напълно не в час, но за сметка на това категорично са „Внедрени в час“.
Copyright © 2024 Dir.bg.