Десет звезди останали без "Оскар"

26.03.2012 г.
Десет звезди останали без Съставиха списък с десетте най-добри актьори, които имат значителен принос към филмовата индустрия, но никога не са получавали престижна статуетка.
На първо място е Брад Пит, който е номиниран за наградата "Оскар" три пъти, както и Джони Деп, който се нарежда втори. Двамата никога не са били удостоявани с наградата, но пък се радват на любовта на публиката.

Американската актриса Джулиан Мур е трета с четири номинации "Оскар". Въпреки това звездата е отличавана по време на филмовия фестивал в Берлин и е трикратен лауреат на фестивала във Венеция.

Легендарният британски актьор Ричард Бъртън е номиниран за "Оскар" за най-добър актьор седем пъти, но явно не е имал достатъчно късмет, за да прибере златната фигурка.

Хелена Бонъм Картър е двукратен кандидат за "Оскар". Актрисата признава, че е използвала поражението си в церемониите, за да обясни на децата си, че победата не е най-важна в живота.

Камерън Диас, която има няколко дузини филми никога не била номинирана за "Оскар". Актрисата приема това съвсем спокойно, казвайки, че за "Оскар" трябва да положиш много усилия.

Дженифър Анистън, станала известна, благодарение на телевизионния сериал "Приятели" е отличена с наградите "Еми" и "Златен глобус". Въпреки че многото комедийни роли на актрисата не й донесоха `Оскар", Анистън се сдоби със звезда на Алеята на славата.

Известният ирландски актьор Пиърс Броснан придоби популярност с ролята си на Джеймс Бонд, но той също няма статуетка от престижните награди.

Сара Джесика Паркър, богинята на секса, получи четири награди "Златен глобус" за ролята й на Кари Брадшоу, но изглежда не е узряла за "Оскар".

Антонио Бандерас, който стана първият испански актьор, номиниран за "Златен глобус", също не успя да спечели статуетката на "Оскарите".

източник: life.dir.bg
Copyright © 2024 Dir.bg.