Комедията “Водещият” ще се сдобие с продължение

30.03.2012 г.
Комедията “Водещият” ще се сдобие с продължениеПрез 2004-та година, по кината се завъртя комедията с Уил Фарел, Кристина Апългейт и Стив Карел, “Водещият”, която донесе на създателите си приходи в световен мащаб от близо сто милиона долара. Филмът се представи още по-успешно на DVD-пазара и не след дълго Фарел и режисьора Адам Маккей изявиха желание да направят директно продължение със същия актьорски състав.

Но независимо от постигнатия успех и готовността на всички актьори да изпълнят отново ролите си, студиото Парамаунт Пикчърс нееднократно отказваше да даде зелена светлина на “Водещият 2”. В края на 2010-та година, Уил Фарел разкри, че продължението не е било направено поради разногласия свързани с бюджета за снимки и хонорарите на актьорите.

Едновременно с това, комика заяви, че заедно с режисьора Адам Маккей смятат да превърнат “Водещият 2” в бродуейски мюзикъл, в който в продължение на четири месеца всички актьори от оригиналния пълнометражен филм, сред които Винс Вон, Пол Ръд, Фред Уилард и вече споменатите Кристина Апългейт и Стив Карел, ще изпълняват отново ролите си.

Но всичко се промени малко по-рано днес, когато по време на “Шоуто на Конан О’Брайън”, Уил Фарел разкри официално че се е стигнало до споразумение с продуцентите от Парамаунт Пикчърс за направата на директно продължение на “Водещият”, което отново ще бъде режисирано от Адам Маккей (за когото това ще бъде пети общ проект с Фарел, след “Ченгета в резерв”, “Водещият”, “Рики Боби: Лудият на макс” и “Доведени братя”).

Актьорът не разкри детайли относно сюжета на предстоящата втора част, но потвърди че отново ще се превъплъти в главната мъжка роля на самоуверения телевизионен водещ от Сан Диего Рон Бъргънди, а негови партньори със сигурност ще бъдат Пол Ръд, Стив Карел и Дейвид Кохнър.

Все още не се знае дали Кристина Апългейт ще изпълни за втори път ролята на журналистката Вероника Корнингстоун, но актрисата нееднократно е заявявала че би се завърнала за евентуално продължение на “Водещият” и затова очакванията са, че участието й ще бъде потвърдено в най-скоро време.

По сценария на дълго отлаганата втора част вече работят Уил Фарел и Адам Маккей, а продуцент ще бъде Джъд Апатоу (“Шаферки”). Все още няма официална информация относно това кога ще стартират снимките на филма, но според източници от Парамаунт Пикчърс в най-добрия случай камерите ще се завъртят или в края на тази година или в началото на следващата. И точно както в оригинала, където кратки появи имаха Бен Стилър, Люк Уилсън, Тим Робинс, Джак Блек, Сет Роугън и Дани Трейо, продължението отново ще разчита на епизодични появи на популярни лица от киното и телевизията.

В следващите няколко месеца ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към “Водещият 2” и кога ще се състои световната му премиера.
Copyright © 2024 Dir.bg.