Смърфовете 2” тръгва по кината в края на месец юли, 2013-та година

02.04.2012 г.
“Смърфовете 2” тръгва по кината в края на месец юли, 2013-та годинаВеднага след изненадващото доброто представяне на миналогодишният триизмерен филм “Смърфовете”, от компанията Сони Пикчърс заявиха, че ще бъде направено директно продължение със същия екип зад камерата и със същия актьорски състав. Сценарият на втората част е вече завършен, а старта на снимките ще бъде даден в средата на предстоящото лято.

Режисьорът Раджа Госнел, който засне оригинала и ще се завърне за продължението, заяви малко по-рано тази година, че “Смърфовете 2” ще “вдигне летвата по отношение на компютърно-генерираните персонажи”, и за разлика от първата част ще бъде заснет изцяло с триизмерни камери, а не конвертиран по време на постпродукцията.

Поради постигнатия успех на “Смърфовете” в международния бокс офис, равняващ се на над половин милиард долара приходи, екипът на продължението ще разполага с бюджет за снимки от 155 милиона долара.

Веднага след оповестяването на новината за планираната втора част, от Сони Пикчърс разкриха че готовата лента ще тръгне по кината от 2-ри август, 2013-та година, но малко по-рано днес стана ясно, че е била направена промяна и световната премиера ще се състои малко по-рано – на 31-ви юли, 2013-та година.

Тъй като работата по филми комбиниращи истински кадри и актьори с компютърно-създадени персонажи отнема доста време, режисьора Раджа Госнел е започнал да оформя някои от сцените в “Смърфовете 2” още преди да разполага с напълно завършен сценарий. Изпълнителят на главната мъжка роля в първата част, Нийл Патрик Харис, все още не е подписал официалния договор за участие в продължението, но въпреки това е сигурно, че героят му отново ще бъде част от сюжета.

Сценарият на оригиналния “Смърфовете” бе написан от общо четирима сценаристи, но само двама от тях, Джей Стърн (“Шрек”) и Дейв Уейс (“Мумията”), бяха привлечени от продуцентите да работят по сюжета на продължението.

Режисьорът Раджа Госнел заяви, че освен малките смърфове, които бяха основната атракция в първия филм, във втората част ще бъдат представени и няколко други персонажа, но не разкри допълнителна информация за тях.

Снимките на “Смърфовете 2” ще протекат в Лос Анджелес и Ню Йорк Сити, а актьорите Алан Къминг, Пол Рубенс, Джордж Лопес, Фред Армисен, Джон Оливър и Антон Йелчин отново ще дадат гласовете си на анимационните герои.

Според информация от Сони Пикчърс, намерението на началството на студиото е “Смърфовете” да бъде превърнат във франчайз и затова очакванията, са че ще бъдат направени поне още два филма за премеждията на малките сини човечета.
Copyright © 2024 Dir.bg.