Чужденецът“ с впечетляващ бокс офис резултат

03.04.2012 г.
„Чужденецът“ с впечетляващ бокс офис резултатПрез изминалия уикенд режисьорският дебют на Ники Илиев отчете впечатляващ скок в зрителския интерес и изпревари в класацията скъпите 3D продукции „Джон Картър“ и „Лоракс“.

Третият уикенд на „Чужденецът“ му донесе приходи от 44 363 лева. Тази сума представлява цели 110% от резултата от предходните почивни дни и е близка до премиерния уикенд на лентата – рядко срещано явление в съвременното киноразпространение. Общият бокс фис на филма вече наближава 200 000 лева.

Най-голям скок на зрителския интерес има в София, където романтичната комедия е отчела 15% ръст в продажбите. Увеличението е особено впечатляващо на фона на силно намаления брой прожекции и тежката конкуренция, която филмът среща в лицето на новите холивудски блокбъстъри.

Много зрители са предпочели българската романтична комедия пред 3D зрелища от ранга на „Джон Картър“, „Игрите на глада“ и „Гневът на титаните“. Режисьорът, продуцент и актьор Ники Илиев сподели, че си обяснява респектиращите резултати с явлението „от уста на уста“. Това е когато зрителите сами рекламират пред своите приятелите филмите, които са харесали.

Чужденецът“ разказва за комичните преживявания на един французин в България и неочакваната му среща с Магдалена – селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж.
Copyright © 2024 Dir.bg.