Нова информация за за продължението на “Х-Мен: Първа Вълна

09.04.2012 г.
Нова информация за за продължението на “Х-Мен: Първа Вълна”В края на месец януари, тази година, от компанията 20th Century Fox потвърдиха носещите се от месеци слухове, че комиксовия фантастичен екшън “Х-Мен: Първа Вълна” ще бъде последван от продължение. Режисираният от Матю Вон филм с бюджет от 160 милиона долара тръгна по кината през миналата година и донесе на създателите си приходи от над 350 милиона долара – резултат, който не успя да нареди мащабната лента сред най-големите хитове на годината, но за сметка на това удовлетвори началството на 20th Century Fox.

Матю Вон даде съгласието си да режисира продължението на “Х-Мен: Първа Вълна”, а по сценария на филма вече работи Саймън Кинбърг, който доби работи по сценария на “Мистър и мисис Смит”.

До момента не се знаеше кои актьори от “Първа Вълна” ще се завърнат за втората част, но малко по-рано днес списание Hollywood Reporter разкри, че актрисата от актуалния “Игрите на глада” Дженифър Лоурънс отново ще се появи на екран в ролята на Рейвън Даркхолм, позната най-вече като Мистик.

Заедно с тази информация беше оповестено и че снимките на продължението ще започнат през месец януари, следващата година. Първоначалните планове на 20th Century Fox бяха снимачния период на филма да започне през есента, но ангажиментите на Дженифър Лоурънс свързани с продължението на “Игрите на глада”, “Възпламеняване”, принудиха продуцентите да отложат работата по лентата с няколко месеца.

Имаше слухове че ситуацията около графика на Лоурънс е обтегнала до краен предел отношенията между 20th Century Fox и Lionsgate (студиото зад поредицата “Игрите на глада”), но от Hollywood Reporter заявиха че двете компании са стигнали до общо съгласие и младата актриса ще може да работи без проблеми както върху новия “Х-Мен”, така и върху “Възпламеняване”, чиито снимки се очакват да стартират през месец август, тази година.

Дженифър Лоурънс е единствената актриса, която ще участва със сигурност в продължението на “Първа Вълна”, но според последната информация от 20th Century Fox преговорите с актьорите Джеймс Макавой и Майкъл Фасбендер, които изиграха ролите на професор Чарлс Ксавие/Професор Х и Ерик Леншър/Магнито, вече са започнали и в най-скоро време те също ще бъдат потвърдени за участие.

Режисьорът Матю Вон намекна миналата година че ако му се отдаде възможност да направи продължение, то в него със сигурност ще бъде представен нов супергерой, който ще помага на екипа на Чарлс Ксавие в битката му срещу Магнито и останалите разбунтували се мутанти.

Матю Вон: “Ще прибавим само един нов герой. Нещата стоят така – професор Х е в инвалидна количка, и затова ще ни трябва нов персонаж, който да се изправи срещу Магнито. Някой, който ще бъде достатъчно силен.”

Все още няма информация относно новите попълнения сред екранните персонажи, но очакванията са, че героя на звездата Хю Джакман, Върколакът (който се появи за кратко в “Първа Вълна”) отново ще има малка роля във филма.

Снимачния период на бъдещата продукция ще продължи четири месеца, а световната й премиера най-вероятно ще се състои през пролетта на 2014-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.