Денят на независимостта” се завръща на големия екран в триизмерен формат

02.06.2012 г.
“Денят на независимостта” се завръща на големия екран в триизмерен форматМалко по-рано тази година, по киноекраните се завъртя триизмерната версия на режисирания от Джеймс Камерън хит “Титаник” и - по изчисления на студиото 20th Century Fox - лентата е спечелила над 344 милиона долара от кинопрожекциите си по света. Този успех доказва за пореден път, че 3D-продукциите продължават да привличат голям брой зрители в кината и затова не е изненадващо, че много холивудски компании планират да преиздадат някои от най-известните си хитови заглавия именно в този формат.

Едни от най-активните в това отношение са продуцентите от 20th Century Fox, които малко по-рано днес оповестиха, че филмът на режисьора Роланд ЕмерихДенят на независимостта”, който си спечели славата на един от най-успешните холивудски блокбастъри за всички времена, ще бъде конвертиран изцяло в триизмерен формат и ще бъде пуснат отново по световните киноекрани.

В публикувано изявление, от студиото разкриха, че процесът на конвертиране вече е започнал и че Роланд Емерих (режисирал и “След утрешния ден”) и сценаристът Дийн Девлин ("Гoдзила", 1998) участват активно в превръщането на лентата в 3D-продукция.

Официалната световна премиера на “Денят на независимостта” се състоя през лятото на 1996-та година и благодарение на спечелените над 800 милиона долара приходи в световен мащаб филма бе едно от най-обсъжданите заглавия на годината. Изпълнителят пък на главната роля Уил Смит се превърна в един от най-известните и скъпоплатени актьори в Холивуд. От 20th Century Fox не разкриха дали в предстоящата триизмерна версия на филма ще има добавени допълнителни сцени или визуални ефекти, но за сметка на това обявиха точната дата, на която ще се състои световната й премиера – 3 юли 2013 година.

Подобно на успешния “Титаник 3D”, лентата на Роланд Емерих ще тръгне едновременно в повечето държави по света (включително и в България) и очакванията са, че тя ще бъде предшествана от също толкова масивна рекламна кампания. Според неофициални източници от 20th Century Fox, именно бокс офис успехът на “Титаник 3D” е причината за дадената зелена светлина за превръщането на “Денят на независимостта” в триизмерен филм. Продуцентите заявиха, че по процеса на конвертиране работят едни от най-добрите компании в тази сфера, а отделеният за целта бюджет се равнява на около 20 милиона долара (за сравнение, “Титаник” бе конвертиран в 3D-формат за сумата от 18 милиона долара).

Любопитно е да се отбележи, че за момента единственият друг студиен филм, който ще тръгне по кината от 3-ти юли 2013 г. е на анимацията “Аз, проклетникът 2”.

До края на тази година се очаква да стане ясно дали ще бъдат добавени допълнителни сцени към “Денят на независимостта 3D” или единственото нововъведение ще бъдат триизмерните ефекти.
Copyright © 2024 Dir.bg.