Продължението на “Х-Мен: Първа Вълна” тръгва по кината през юли, 2014-та

03.06.2012 г.
Продължението на “Х-Мен: Първа Вълна” тръгва по кината през юли, 2014-таСлед малко повече от шест месеца ще бъде даден старта на снимките на най-новия филм от стартиралата през 2000-та година поредица за мутантите супергерои Х-Мен. Продукцията ще бъде директно продължение на миналогодишния “Х-Мен: Първа Вълна”, а на режисьорския стол отново ще седне англичанина Матю Вон.

“Първа Вълна” спечели от кинопрожекциите си по света около 350 милиона долара и въпреки, че очакванията на 20th Century Fox бяха за приходи от около 500 милиона долара лентата беше сметната за приличен успех и в самото начало на тази година бе потвърдено, че тя ще се сдобие с продължение.

Предстоящият нов филм за мутантите Х-Мен все още няма официално заглавие, но вече има премиерна дата. В публикувано в интернет изявление, от 20th Century Fox разкриха, че продукцията на Матю Вон ще тръгне по световните киноекрани на 18-ти юли, 2014-та година.

Х-Мен: Първа Вълна” беше един от малкото миналогодишни високобюджетни екшън-филми, които не се разпространяваха в триизмерен формат и според бокс офис анализатори това попречи на лентата да натрупа повече приходи и да се превърне в един от големите хитове на лятото. Това едва ли ще се случи с продължението, тъй като според най-новата информация идваща от неофициални източници от 20th Century Fox, продуцентите и режисьора планират да заснемат филма с триизмерни камери. Важно е да се отбележи, че това все още не е потвърдено от официален представител на студиото.

Веднага след като беше оповестено, че “Първа Вълна” ще се сдобие с директно продължение започнаха спекулации относно това кои актьори ще се завърнат отново в ролите си. Дженифър Лоурънс, която изпълни ролята на Рейвън Даркхолм-Мистик, вече е част и от друг известен и популярен франчайз - “Игрите на глада”. Смяташе се, че заради ангажиментите си по втората част “Игрите на глада: Възпламеняване” (чиито снимки започват през август) актрисата няма да може да участва в следващия филм за Х-Мен, но от 20th Century Fox побързаха за уверят, че графиците ще съвпаднат напълно, и че всички актьори от “Първа Вълна” са подписали официалните договори за участие в продължението.

Сред тази актьори са разбира се и изпълнителите на двете главни мъжки роли Джеймс Макавой и Майкъл Фасбендер. Двамата изпълнители ще се превъплътят отново в образите на Ксавие/Професор Х и Ерик Леншър/Магнито. Все още няма информация относно сюжета на бъдещата лента и единственото което се знае е, че намерението на режисьора Матю Вон е да представи съвсем нов супергерой, който ще помага на екипа на Професор Х в битката му срещу Магнито.

По сценария на фантастичния екшън работи Саймън Кинбърг (“Мистър и мисис Смит”), а старта на снимките ще бъде даден през месец януари, следващата година. Очакванията са, че след края на това лято ще бъде разпространена по-подробна информация за статута на продукцията.

За момента, новата част от поредицата “Х-Мен” е единствения филм, чиято световна премиера е насрочена за 18-ти юли, 2014-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.