Ридли Скот подготвя мащабния библейски епос “Мойсей”

06.06.2012 г.
Ридли Скот подготвя мащабния библейски епос “Мойсей”В края на миналата седмица се състоя световната премиера на мащабния екшън-трилър “Прометей”, който отбеляза завръщането на английския режисьор Ридли Скот (“Гладиатор”) към жанра на научнофантастичните филми. Лентата се радва на добър успех по киноекраните в Европа (премиерата в САЩ тепърва предстои) и по всичко изглежда, че Скот няма намерение да се оттегля от света на високобюджетните продукции.

В момента, 74-годишният режисьор се подготвя за снимките на криминалния трилър “Адвокатът”, но едновременно с това той работи и по друг свой проект, който се надява да заснеме след това.

В интервю за списание “Ескуайър” по повод премиерата на “Прометей”, Ридли Скот разкри, че вече работи по друга мащабна и високобюджетна продукция, която ще се фокусира върху живота на познатия от Библията религиозен водач и пророк Мойсей.

Скот призна, че всъщност не е трябвало да разкрива информацията за предстоящия филм, но след като вече бе прекалено късно той сподели няколко допълнителни детайли относно работата си и заяви, че официалното заглавие на бъдещата лента ще бъде “Мойсей”.

Ридли Скот: “В момента подготвям друг проект. Всъщност, вече работя здраво върху него. Заглавието му ще бъде “Мойсей”. Ще заснемем филма – определено е нещо по което искам да работя. Това което ме заинтригува относно Мойсей няма нищо общо с всички големи неща с които повечето хора го свързват. На мен лично ми харесват взаимоотношенията му с фараона Рамзес. Като малък не слушах много в час и не бях толкова запознат с историята за Мойсей. Може би затова сега съм толкова заинтересован. Някои детайли от живота му са наистина забележителни и ще бъде страхотно да ги видим на голям екран.”

Въпреки казаното от Скот, все още не е сигурно дали след “Адвокатът” той наистина ще насочи вниманието си към “Мойсей”. Освен тази продукция, той работи и по продължението на хита си от 1982-а година “Блейд Рънър”, за което се очаква че ще бъде готово до 2015-та година. Смята се, че едва след като приключи със снимките на “Адвокатът” Ридли Скот ще разкрие кой ще бъде неговия следващ проект.

Любопитно е да се отбележи, че освен “Мойсей” в момента се подготвят и други две високобюджетни библейски продукции -  “Ной”, с участието на Ръсел Кроу, и “Богове и Крале”, който също ще разкаже историята на Мойсей, но от гледната точка на режисьора Стивън Спилбърг и неговия екип.

Очакванията са, че до края на тази година ще бъде разкрита по-конкретна информация за подготвяния от Ридли Скот “Мойсей”.
Copyright © 2024 Dir.bg.