Кога ще стартират снимките на римейка на “Робокоп”?

12.06.2012 г.
Кога ще стартират снимките на римейка на “Робокоп”?Режисираният от Пол Верховен фантастичен екшън “Робокоп” тръгна по кината през 1987-ма година и донесе на създателите си приходи в световен мащаб от малко над 100 милиона долара. Последвалите две филмови продължения за полицая-киборг от Детройт не успяха да подобрят постигнатите от оригинала резултати в бокс офиса и като цяло зрителския интерес не беше толкова голям, но въпреки това марката “Робокоп” намери своето място в поп-културата.

И именно заради това не бе изненадващо когато преди няколко години от компанията Metro-Goldwyn-Mayer обявиха намерението си да направят осъвременен римейк на първия филм.

Поради вътрешни проблеми в компанията, подготвителната работа по римейка беше прекратявана многократно и едва преди една година стана ясно, че проекта е отново сред приоритетите на продуцентите. Режисурата на предстоящия фантастичен екшън беше поверена на бразилеца Хосе Падиля (“Елитен отряд”), а след дълъг международен кастинг за главната роля на Алекс Мърфи/Робокоп бе избран 33-годишният актьор от “Когато падне мрак 3D” и “Секретна квартира”, Джоел Кинаман.

Заради многото промени в сценария на римейка, снимките бяха отлагани няколко пъти и преди около два месеца дори самия режисьор призна, че не знае точно кога ще получи зелена светлина от Metro-Goldwyn-Mayer.

Но сега изглежда, че вече няма пречки пред екипа, и по думите на изпълнителя на главната роля, Джоел Кинаман, старта на снимките на новия “Робокоп” ще бъде даден през този месец септември. По време на интервю за най-новия си филм, “Лола срещу”, Кинаман поговори накратко за предстоящия дълго подготвян римейк на Metro-Goldwyn-Mayer.

Кинаман: “Започваме да снимаме филма през септември. Много се вълнувам от всичко свързано с този проект. Радвам се, че има толкова голям интерес към “Робокоп” и мисля че всички ние правим нещо, което хората ще харесат. В началото се питах, “Защо ще правим римейк, защо изобщо се правят този тип филми?”, но после осъзнах, че такива неща се правят постоянно в театъра. И това е нещо, което много хора очевидно не знаят. Ако не правехме римейкове, нямаше да знаем кой е Шекспир. Това правим като хора - преразказваме любимите си истории. Не смятам, че има нещо негативно в правенето на римейк. Напротив, дори смятам, че това е начин да направиш много интересен филм – като преработиш по свой начин нещо, което е вече било създадено.”

Във фантастичния екшън екранни партньори на Джоел Кинаман ще бъдат актьорите Гари Олдман, Самюел Л. Джаксън и Аби Корниш. Олдман ще изпълни ролята на създателя на Робокоп, Нортън, Джаксън ще се превъплъти в образа на медийния могул Пат Новак, а Корниш, която все още не е подписала официалния договор за участие, ще бъде в ролята на съпругата на героя на Джоел Кинаман. В основата си, самия сюжет на новия “Робокоп” ще се придържа към описаното в оригинала – в центъра на историята ще бъде отдадения на професията си полицай Алекс Мърфи, който бива убит при изпълнение на служебния си дълг, и по-късно трансформиран в киборг без спомен за миналото, чиято задача е да въдворява ред по изпълнените с престъпления улици на Детройт. Не след дълго обаче, Робокоп започва да си спомня за своя живот преди съдбовния ден.

Сценаристи на римейка са Ник Шенк (“Гран Торино”) и Джеймс Вандербилт (“Зодиак”), а бюджетът с който ще разполага режисьора Хосе Падиля се равнява на 100 милиона долара.

Снимачният период на новия “Робокоп” ще продължи около три месеца, а световната премиера на филма ще се състои на 9-ти август, 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.