Островът” на Камен Калев с премиера във Франция

11.07.2012 г.
“Островът” на Камен Калев с премиера във ФранцияНа 11-ти юли (сряда) е дългоочакваната премиера на "Островът" на режисьора Камен Калев в Париж, Франция.

След като преди година филмът беше представен на кинофестивала в Кан и Сараево както и с официална премиера в София, днес  френската публика очаква  “Островът” не само заради френската актриса Летисия Каста, която е в главната роля, но и защото режисьорът Камен Калев е добре познат във Франция с дебютния си филм “Източни Пиеси”.

Разпространител на филма е френската продуцентска компания Le Pacte, която откупува правата на “Островът” още преди да бъде представен пред публика, тъй като собственикът на френската фирма Жан Лабади силно вярва в артистичните качества и потенциал на Камен Калев, и е готов да подкрепи неговите бъдещи проекти. В главните роли са Летисия Каста, Туре Линдхарт, Любен Дилов-син, Бойка Велкова, Руси Чанев, Михаил Мутафов и др.

Френските фенове на Летисия Каста очакват филма повече от година, след като бяха скандализирани с новината, че тя заминава за Бургас, за да снима филм на остров Света Анастасия в Черно море.. Самата Летисия неколкократно споменава, че и за нея това е било спонтанно решение, но след работата си с българския екип би снимала отново с Камен Калев.

Летисия Каста, която стартира своята кариера като модел неотдавна беше обявена за най - успешната актриса на 2011, след като участва в над пет филмови проекта през последната година.

След като напусна снимачната площадка на "Островът" тя замина директно за САЩ, за да се снима в "Арбитраж" където си партнира с Ричърд Гиър.
Copyright © 2024 Dir.bg.