Бен Афлек режисира комиксовия екшън “Лигата на справедливостта”?

15.08.2012 г.
Бен Афлек режисира комиксовия екшън “Лигата на справедливостта”?Още преди тазгодишния екшън на Уолт Дисни “Отмъстителите” да тръгне по кината от конкурентното студио Уорнър Брос оповестиха официално, че планират да направят свой мащабен комиксов филм в който ще могат да бъдат видени едни от най-известните супергерои на компанията DC Comics. Сценарият на продукцията, чието официално заглавие е “Лигата на справедливостта” (“Justice League”), е вече завършен, а продуцентите заявиха, че заедно на екран ще бъдат представени популярните комиксови герои Батман, Супермен, Светкавицата, Жената-чудо и Зеленият фенер.

Имайки в предвид доброто представяне в бокс офиса на режисираните от Кристофър Нолан три филма за Батман, от Уорнър Брос се надяваха, че именно той ще поеме режисурата на амбициозния “Лигата на справедливостта”.

Изненадващо обаче, в началото на месец юли англичанина разкри, че няма намерение да работи както върху планирания рестарт на поредицата за Батман така и върху “Лигата на справедливостта”. Това не оказа влияние на подготвителната работа и продуцентите продължиха с търсенето на режисьор за високобюджетния проект.

Сега, повече от един месец след като стана ясно, че Кристофър Нолан няма да работи по филма, от Уорнър Брос вече провеждат разговори с друг кандидат за режисьорската позиция. Според официални източници от студиото цитирани от variety.com, актьорът-режисьор Бен Афлек е получил сценария на “Лигата на справедливостта” и в момента води преговори с продуцентите.

На пръв поглед, избора на Афлек е доста изненадващ, но все пак трябва да се има в предвид, че като актьор той вече е участвал в направата на голям комиксов филм (“Дявол на доброто”), а като режисьор постигна добър успех в бокс офиса благодарение на криминалния си трилър “Градът”. От Variety допълват, че именно благодарение на успеха на “ГрадътБен Афлек е в момента един от малкото режисьори работещи за Уорнър Брос през които преминават почти всички сценарии закупени от студиото.

Продуцентите са готови да му поверят режисурата на “Лигата на справедливостта” и в момента се очаква неговото решение. Любопитно е да се отбележи, че преди премиерата на “Градът” Афлек заяви, че след тази лента няма да режисира филми в които самия той не участва като актьор. Затова и няма да бъде изненадващо ако носителя на “Оскар” не само режисира “Лигата на справедливостта”, но и изпълни една от главните роли. До края на годината се очаква да стане ясно дали Бен Афлек ще приема офертата на Уорнър Брос или от студиото отново ще бъдат принудени да търсят нов режисьор.

Кастингите за главните роли в “Лигата на справедливостта” все още не са започнали и за момента единственото което се знае със сигурност е, че актьора Крисчън Бейл няма да се превъплъти за четвърти път в образа на Батман. Още преди премиерата на “Черният рицар: Възраждане”, Бейл обяви официално, че е приключил с този герой, което означава, че от Уорнър Брос ще трябва да намерят нов актьор който да изиграе култовия персонаж. За сметка на това, ролята на Супермен по всяка вероятност ще бъде изиграна от Хенри Кавил, който миналата година бе потвърден за участие в “Човек от стомана” – най-новия филм за приключенията на летящия супергерой, който ще тръгне по кината през 2013-та година.

Относно Жената-чудо, преди повече от една година се появиха слухове, че интерес към героинята изявява звездата от “Трансформърс” Мегън Фокс, но малко по-късно тази информация беше опровергана. Само времето ще покаже коя актриса в крайна сметка ще се превъплъти в популярния женски персонаж.

Според източници от Уорнър Брос, стилистично “Лигата на справедливостта” ще се различава от “Отмъстителите 3D” и ще се доближава повече до реалистичната стилистика и визия на последните три филма за Батман. Независимо дали Бен Афлек подпише договора за режисура плановете на продуцентите са мащабния комиксов екшън да тръгне по кината през 2015-та година. Интересно е да се отбележи, че през същата година ще се състои и премиерата на конкурентния “Отмъстителите 2”, който отново ще бъде режисиран от Джос Уедън.

В оставащите месеци до края на 2012-та година ще бъде оповестена допълнителна информация относно статута на “Лигата на справедливостта”.
Copyright © 2024 Dir.bg.