Ще има и женски вариант на “Непобедимите”

21.08.2012 г.
Ще има и женски вариант на “Непобедимите”Напълно според очакванията, премиерният приключенски екшън “Непобедимите 2” остави зад себе си конкуренцията и оглави американския бокс офис. Продължението на хита от 2010-та година разчиташе изцяло на ансамбловия си актьорски състав включващ едни от най-известните и успешни екшън-звезди от изминалите три десетилетия. Надеждата на продуцентите на оригинала бе феновете на екшън-заглавията от 80-те и 90-те години да подкрепят лентата и съдейки по постиженията в бокс офиса може да се каже със сигурност, че Силвестър Сталоун и компания продължават да се радват на значителна популярност сред публиката.

За разлика от повечето модерни екшън-филми, които по принцип са предназначени и за двата пола, първата и втората част на “Непобедимите” бяха насочени основно към мъжката публика. Двете продукции си спечелиха славата на “истински мъжки филми” и това доведе до още по-голям интерес от страна на зрителите и разбира се, до добри постижения в бокс офиса.

Сега, когато “Непобедимите” е вече изграден и познат на широката публика франчайз, Холивуд прави планове за направата на друг ансамблов екшън-филм с много звезди, но с тази разлика, че тези звезди ще бъдат само от женски пол. На страницата си в интернет, списание Variety разкри, че финансиста и филмов продуцент Ади Шанкар (“Сивият”) е започнал да подготвя все още неозаглавена продукция, която черпи вдъхновение от “Непобедимите” и в която ще участват едни от най-известните екшън-актриси в Холивуд. За момента все още не се споменават конкретни имена, но това което се знае със сигурност е че преговорите с няколко актриси вече са започнали, а плана на Ади Шанкар и партньорите му от новосъздаденото продуцентско студио “1984 Private Defense Contractors” е да бъде създаден изцяло нов филмов франчайз в стила на “Непобедимите”.

За разлика от екшън-продукциите с мъже в главните роли, женските екшън-филми в повечето случаи се представят сравнително слабо в бокс офиса, но това не спира продуцентите на подготвяната женска версия на “Непобедимите” и те вече са наели сценариста-дебютант Дъч Саутърн да оформи сюжета на филма.

Веднага след оповестяването на новината за “женския Непобедимите”, в интернет започнаха да циркулират имена на потенциални актриси които могат да участват в ансамбловия проект. Едни от най-често споменаваните имена са тези на Линда Хамилтън (“Терминатор”), Кейт Бекинсейл (“Подземен свят”), Мила Йовович (“Заразно зло”), Зао Уей (“Мулан”), Сигорни Уийвър (“Пришълецът”), Мишел Родригес (“Бързи и яростни”), Анджелина Джоли (“Агент Солт”), Кари Ан Мос (“Матрицата”), Джина Карано (“Мокри поръчки”), Ума Търман (“Убий Бил”), Маги Кю (“Умирай трудно 4.0”), Синтия Ротрок (“Извън закона”) и Джина Дейвис (“Целувка за лека нощ”).

Важно е да се отбележи, че за момента всичко това попада в рамките на спекулациите и тепърва предстои от “1984 Private Defense Contractors” да разкриват конкретни актьорски имена.

Очакванията са, че до края на тази година ще бъде оповестена по-подробна информация относно бъдещата изцяло женска екшън-лента.
Copyright © 2024 Dir.bg.