Уинона Райдър в екшън с Джейсън Стейтъм

21.08.2012 г.
Уинона Райдър в екшън с Джейсън СтейтъмВ началото на този месец се появи новината, че екшън-звездата Джейсън Стейтъм ще си партнира с номинирания за “Оскар” Джеймс Франко във филма “Homefront”, чиито сценарий е написан от Силвестър Сталоун.

Продукцията е базирана на едноименния роман на писателя Чък Лоугън, а за режисьор бе избран създателя на “Целуни момичетата” Гари Фледър. От компанията зад проекта, Millennium Films, оповестиха преди няколко дни, че старта на снимките ще бъде даден в края на месец септември, тази година, и че за направата на лентата ще бъдат похарчени около 25 милиона долара. Докато в интернет все още се спекулира дали Силвестър Сталоун ще изиграе малка роля в “Homefront”, продуцентите на филма разкриха името на актрисата, която ще изпълни една от главните женски роли.

Пред Hollywood Reporter, източник от Millennium Films заяви, че звездата от “Дракула” и “Бийтълджус” Уинона Райдър ще подпише договор за участие в екшън-трилъра и ще изиграе ролята на рокерка, която се превръща в дясната ръка на злодея във филма, в чиито образ ще се превъплъти Джеймс Франко.

За Райдър, “Homefront” ще бъде втори общ филмов проект с Millennium Films след психологическия трилър с Крис Евънс “Ледения”, чиито снимки приключиха по-рано тази година. Очакванията са, че в следващите две седмици ще бъдат оповестени и имената на няколко нови актьорски попълнения в лентата с Джейсън Стейтъм и Джеймс Франко.

В центъра на сюжета на “Homefront” ще бъде героя на Стейтъм Фил Брокър - бивш агент от Отдела за борба с наркотиците, който се мести със семейството си в малък провинциален град. Именно в този град обаче, Брокър попада на жестокия наркотрафикант Гейтър, който заплашва не само неговия живот, но и живота на съпругата и малката му дъщеря.

Режисьорът Гари Фледър: “Нe мисля, че досега съм работил по подобен филм. Това което ми хареса в сценария е, че тази традиционна история за доброто срещу злото е представена по доста запомнящ се начин – персонажите попадат в ситуации в които всеки един от нас би могъл да попадне. Нещата не са преувеличени до абсурдност и това прави историята много по-реалистична и напрегната. Тук няма супергерои и суперсили – когато те ударят, падаш, и когато те прострелят раните не зарастват. Според мен, Сталоун се е справил много добре със сценария и ще бъде чест да бъда част от този проект.”

Освен вече споменатата Уинона Райдър, към актьорския екип на “Homefront” се присъедини и младата актриса Виктория Видович (“Намери ме”). От Millennium Films заявиха, че Видович ще изпълни ролята на дъщерята на главния герой.

Снимките на екшън-трилъра ще стартират на 24-ти септември в Ню Орлиънс, а Силвестър Сталоун ще надзирава проекта в ролята си на един от изпълнителните продуценти.

В най-добрия случай, световната премиера на “Homefront” ще се състои в средата на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.