Римейкът на “Злите мъртви” ще бъде прекрасен филм

22.08.2012 г.
Римейкът на “Злите мъртви” ще бъде прекрасен филмПрез пролетта на следващата година, по световните киноекрани ще тръгне дълго подготвяния римейк на известния хорър-филм от 1981-ва година “Злите мъртви”, който освен добрите постижения в бокс офиса даде старт и на кариерата на режисьора Сам Рейми.

Новата версия разчита на изцяло нов актьорски състав и екип, но Рейми и актьора Брус Кембъл, който изпълни главната роля в оригинала и двете му продължения, надзирават проекта в ролите си на изпълнителни продуценти. Въпреки промяната в екипа, сюжета на новия “Злите мъртви” няма да се различава от този на първата лента и историята отново ще се фокусира върху група младежи които отсядат в отдалечена хижа и които не след дълго са принудени да се борят срещу свръхестествени същества и демони.

Римейкът на “Злите мъртви” ще бъде прекрасен филм”В оригиналния филм главния персонаж беше мъж, но в римейка главната роля е поверена на жена – в този случай, 23-годишната актриса Джейн Леви (сериала “Suburgatory”), чиято героиня Миа се опитва да превъзмогне тежката си зависимост към наркотиците и алкохола.

Снимките на новия “Злите мъртви” вече приключиха и очакванията са че до два месеца ще бъде разпространен и първия официален трейлър на лентата. Дотогава обаче, феновете ще трябва да се задоволят с това което бъде разкрито от продуцентите и режисьора Феде Алварез, за когото лентата отбелязва дебют в холивудското кино.

През изминалите няколко месеца, информацията относно римейка на “Злите мъртви” беше оскъдна, но във вчерашно интервю за сайта Digital Spy актьора-продуцент Брус Кембъл поговори накратко за бъдещата лента. Кембъл разкри, че вече е изгледал целия филм (който е все още с незавършени ефекти) и по думите му финалния резултат ще бъде “прекрасен”.

Кембъл: “В новия филм няма да видите нито един от оригиналните персонажи. Не искахме да има сравнения в това отношение. Става дума за съвременен филм за съвременната публика - точно както преди години оригиналния филм беше направен за тогавашната публика. Режисьорът Феде Алварез беше избран лично от Сам Рейми и мисля, че той свърши страхотна работа. Вече изгледах филма и смятам, че е прекрасен.

Всички сме зад този проект и се надяваме, че феновете на първия филм също ще ни подкрепят. Ще бъде трудна задача, защото много фенове са ни ядосани за това, че правим римейк. Но нашето намерение не е да ядосваме хората, а да ги изненадаме с нещо интересно. Надеждата ни е, че римейка ще бъде също толкова впечатляващ като оригинала без да бъде същия филм презаснет кадър по кадър. Хубавото при новата версия е че ефектите са десет пъти по-добри от тези в оригинала и актьорите са много по-талантливи от нас (актьорите от първата лента). Ще има много препратки към първия филм и знам, че това ще се хареса на феновете.

Римейкът е направен с много ентусиазъм от страна на целия екип – не искахме да правим нещата набързо и не искаме да вземем парите на хората с полузавършен продукт.”

Освен изпълнителката на главната роля Джейн Леви, в предстоящия хорър участват още Джесика Лукас (“Чудовищно”) и Лу Тайлър Пучи (“Конниците”).

Сценаристи на лентата са Родо Мендес и носителката на “Оскар”, Диабло Коди, а за снимките бяха похарчени около 15 милиона долара - за сравнение, оригиналната лента бе заснета с бюджет от едва 400 хиляди долара.

Световната премиера на римейка на “Злите мъртви” ще бъде на 12-ти април, следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.