Финик Одаир в продължението на хитовия “Игрите на глада

24.08.2012 г.
Финик Одаир в продължението на хитовия “Игрите на глада”Тазгодишният приключенски филм “Игрите на глада” се превърна в един от най-печелившите филми на годината и от студиото Lionsgate побързаха да потвърдят, че лентата ще се сдобие с продължение. Базиран на трилогията романи на писателката Сюзън Колинс, “Игрите на глада” е на път да се превърне в успешен младежки филмов франчайз от калибъра на хитовите поредици “Хари Потър” и “Здрач”.

Избраха актьора, който ще изиграе ролята на Финик Одаир в продължението на хитовия “Игрите на глада

Бъдещата втора част, чието официално заглавие е “Игрите на глада: Възпламеняване”, ще тръгне по световните киноекрани в края на следващата година, а актьорите от първата лента Дженифър Лоурънс и Джош Хътчерсън отново ще се превъплътят в ролите на Катнис Евърдийн и Пийта Меларк. Имайки в предвид истерията около първата част и последвалите приходи, още от сега може да се каже, че продължението със сигурност ще се нареди сред най-успешните заглавия на 2013-та година.

Режисьорът на оригиналния “Игрите на глада”, Гари Рос, изненадващо отказа да се завърне за продължението, но това не предизвика особено раздвижване сред почитателите на книгите и първия филм. Причината за това е, че дискусиите сред феновете бяха фокусирани най-вече върху това кой млад актьор ще се превъплъти в ролята на Финик Одаир – един от най-важните персонажи във втората книга от литературната поредица. В продължението на първия филм, Одаир, който е известен с това, че на 14-години е победил в едно от изданията на Игрите на глада, ще се бори рамо до рамо с главната героиня Катнис Евърдийн.

През изминалите няколко месеци се споменаваха имената на много актьори, които са изявили интерес към ролята, но сега вече се знае кой е избраникът на продуцентите. В изявление публикувано в интернет от студиото Lionsgate разкриха, че познатия от “Снежанка и ловецът” и “Карибски пирати: В непознати води” британски актьор Сам Клафин е човека, който ще се превъплъти в образа на Финик Одаир. Любопитно е да се отбележи, че за този роля Клафин успя да се пребори с актьори като Тейлър Кич (“Бойни кораби”), Гарет Хедлънд (“TRON: Заветът”) и Арми Хамър (“Социалната мрежа”).

Освен Сам Клафин и вече споменатите Дженифър Лоурънс и Джош Хътчерсън, в “Игрите на глада: Възпламеняване” ще участват още Филип Сиймур Хофман, Лиъм Хемсуърт, Джена Малоун, Елизабет Банкс, Алън Ричардсън, Уди Харелсън и Доналд Съдърланд. Историята на лентата отново ще се фокусира върху младата Катнис, която след победата си на Игрите на глада е принудена да изостави семейството и приятелите си и да започне да посещава различните райони на Панем, тъй като това е част от тъй нареченото “Турне на победителя”. По време на обиколките си, Катнис открива, че се подготвя мащабен бунт на жителите, който може да промени завинаги Панем. В същото време, президентът Сноу подготвя 75-тото издание на Игрите на глада.

За заместник на оттеглилия се Гари Рос продуцентите привлякоха режисьора Франсис Лоурънс, най-известен с работата си по мащабните “Константин” и “Аз съм легенда”. Въпреки, че снимките на продукцията все още не са започнали, от студиото Lionsgate заявиха, че бъдещия трети и последен филм от франчайза, озаглавен “Сойка-присмехулка”, ще бъде разделен на две отделни части (по подобие на последните ленти от поредиците “Хари Потър” и “Здрач”), които най-вероятно ще тръгнат по кината през 2014-та и 2015-та година.

Дотогава обаче, погледите на всички ще бъдат насочени към “Игрите на глада: Възпламеняване”, чиито снимки се очакват да стартират малко по-късно тази година.

Световната премиера на приключенската лента е насрочена за 22-ри ноември, следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.