Първи официален поглед към главните героини от римейк “Кери

24.08.2012 г.
Първи официален поглед към главните героини от римейк “Кери”В средата на изминалата 2011-та година беше оповестена новината, че от компанията MGM ще финансират направата на осъвременен римейк на популярния свръхестествен трилър от 1976-та година “Кери”, дело на режисьора Брайън Де Палма.

Първи официален поглед към главните героини от предстоящия римейк на хоръра “Кери

За ролите си оригиналния филм, актрисите Сиси Спейсък и Пайпър Лори бяха номинирани за награди “Оскар”, а благодарение на успеха на лентата в бокс офиса Де Палма се превърна в един от най-търсените режисьори в Холивуд. “Кери” продължава да се радва на огромна популярност сред феновете на хорър-филмите и до ден-днешен остава една от най-успешните филмови адаптации на роман, написан от известния писател Стивън Кинг. От студиото MGM побързаха да уточнят в началото на тази година, че бъдещия римейк ще се доближава повече до романа-първоизточник на Стивън Кинг отколкото до игралната версия на Брайън Де Палма.

Работата по заснемането на новата версия е вече към края си и за да задоволят големия интерес на хорър-феновете към проекта от MGM разпространиха малко по-рано днес и първите две официални снимки от лентата, на които могат да бъдат видени актрисите Клои Морец (“Тъмни сенки”) и номинираната за “Оскар” Джулиан Мур (“Ханибал”), превъплътили се в образите на двете главни героини в историята. Снимките изобразяват презаснетите без особени промени най-известни сцени от оригиналния филм – покритата със свинска кръв главна героиня Кери Уайт (в ролята Клои Морец) и носещата нож силно религиозна майка на Кери, Маргарет Уайт (Джулиан Мур).

Първи официален поглед към главните героини от предстоящия римейк на хоръра “Кери

Клои Морец: “Искахме да направим филма така, че да зарадва тези които харесват оригинала, но и да привлече по-младите зрители, които не са запознати с първия филм. Затова и историята е модернизирана и фокусирана повече върху вътрешните терзания на героите и заобикалящата ги цинична среда и безчувствени хора. Връзката между Кери и нейната майка ще бъде разгледана по-обширно и хората наистина ще успеят да вникнат в мислите и съзнанието на Кери. В това отношение, сценария е просто фантастичен.”

Въпреки неизбежните прилики между римейка и версията на Брайън Де Палма, режисьорката на новия филм Кимбърли Пиърс заяви, че нейната лента ще се различава по това, че “историята е много по-мрачна и наситена с психологическо напрежение и изолираност.” В основата си обаче, сюжета остава непроменен – в центъра на историята е срамежливата и притежаваща телекинетични сили Кери Уайт, която се опитва да се справи с проблемите си в училище и вкъщи, но без успех. Не след дълго обаче, тя получава възможност да си отмъсти на всички които са я тормозили и подценявали.

Адаптираният сценарий на “Кери” е напсан от Роберто Агуире-Сакаса (сериала “Глий”), а режисьорката разполагаше с бюджет от около 25 милиона долара.

Снимките на драматичния хорър ще приключат до две седмици и по думите на продуцентите въпреки свръхестествените елементи в историята, лентата ще е възможно най-реалистична и намесата на специалистите по визуални ефекти ще бъде минимална.

Кери” ще тръгне по кината от 15-ти март, 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.