Брад Пит, Дензъл Уошингтън и Джейми Фокс ще си партнират в трилър

25.08.2012 г.
Брад Пит, Дензъл Уошингтън и Джейми Фокс ще си партнират в трилърНосителят на “Оскар” режисьор и сценарист Стивън Гейгън не е заставал зад камерата на пълнометражен студиен филм откакто засне лентата от 2005-та година “Сириана”, в която участваха Джордж Клуни и Мат Деймън.

Дензъл УошингтънТова обаче е на път да се промени, тъй като Гейгън вече е започнал да подготвя следващия си режисьорски проект – криминален трилър носещ заглавието “Магазин за сладки” (“Candy Store”). Продукцията е във все още ранен етап на развитие, но според официални източници от студиото Lionsgate, цитирани от Hollywood Reporter, намерението на продуцентите и режисьора е да привлекат за участие трима от най-популярните холивудски актьори – а именно, Брад Пит, Дензъл Уошингтън и Джейми Фокс. Преговорите вече са започнали, но най-вероятно ще отнеме известно време преди да се стигне до подписване на договори за участие (или отпадане от проекта), най-вече заради натоварените графици на тримата актьори.

Описван като модерен криминален техно-трилър “Магазин за сладки” ще разказва за бивш таен агент, който започва нов живот като полицай в Бруклин. Всичко в ежедневието му протича без проблеми до момента в който той открива, че глобалната престъпна организация срещу която се е борил преди години продължава да оперира в района на Бруклин.

Според Hollywood Reporter, във филма ще има “двама основни персонажи” и ако всички протече по план Брад Пит и Дензъл Уошингтън ще поемат тези роли. Колкото до Джейми Фокс, неговата роля най-вероятно ще бъде поддържаща.

Сценарист-режисьора Стивън Гейгън все още работи по финалната версия на сценария на “Магазин за сладки”, а очакванията са че кастингите за останалите роли в продукцията ще започнат до края на тази година. Любопитно е да се отбележи, че Гейгън има опит в създаването на подобни криминални ленти – през 2001-ва година той спечели “Оскар” за работата си върху сценария на ансамбловия криминален филм “Трафик”, който бе режисиран от Стивън Содърбърг.

За студиото Lionsgate “Магазин за сладки” е един от най-приоритетните бъдещи проекти и няма да бъде изненадващо ако в следващите няколко седмици бъдат разкрити имената на други известни актьори, които продуцентите смятат да привлекат към лентата. За момента обаче, вниманието на студиото е насочено към това да бъде гарантирано участието на звездите Брад Пит и Дензъл Уошингтън. Ако това се случи, филма на Стивън Гейгън ще отбележи тяхното първо екранно партньорство.

В най-добрия случай, снимките на “Магазин за сладки” ще започнат следващата година, а световната премиера ще се състои през 2014-та.
Copyright © 2024 Dir.bg.