Клайв Оуен ще бъде лошия в римейка на “Робокоп”?

28.08.2012 г.
Клайв Оуен ще бъде лошия в римейка на “Робокоп”?Следващият месец ще бъде даден старта на снимките на подготвяния от близо десетилетие римейк на хитовата лента от 1987-ма година “Робокоп”, чиито създател бе известния режисьор Пол Верховен. Новата продукция, дело на студиото Metro-Goldwyn-Mayer, ще разполага с бюджет от около 100 милиона долара, а в главната мъжка роля ще видим младия актьор Джоел Кинаман, познат на зрителите от филми като “Секретна квартира” и “Когато падне мрак 3D”.

По-голямата част от снимките на римейка ще протекат в град Торонто, Канада, а на режисьорския стол ще седне Хосе Падиля за когото това ще бъде първи студиен холивудски проект. В началото на това лято бе разпространена новината, че звездата от телевизионния сериал “Доктор Хаус”, Хю Лори, ще се превъплъти в главната отрицателна роля на началника на компанията за технологични изобретения “ОмниКорп”.

Смяташе се, че Лори е подписал договора за участие, но източници от Metro-Goldwyn-Mayer разкриха пред сайта variety.com, че актьора вече не е част от проекта. Според последната информация, Лори е водил преговори с продуцентите в продължение на около две седмици, но въпреки това никога не е бил сигурен кандидат за отрицателната роля.

По всичко изглежда, че не се е стигнало до общо споразумение и сега продуцентите разполагат с по-малко от един месец да намерят друг актьор, който да изиграе ролята. Малко след публикуването на новината за отпадането на Хю Лори беше оповестено, че човека който най-вероятно ще го замени е звездата от “Крал Артур” и “Град на греха”, Клайв Оуен. Важно е де се отбележи, че Оуен все още преговаря с продуцентите и според deadline.com той е един от малката група актьори които са изявили интерес към новия “Робокоп” и които все още водят разговори със студиото.

Клайв Оуен има опит с отрицателните персонажи (благодарение на участия във филми като “Самоличността на Борн” и “Човек отвътре”) и според наблюдатели няма да бъде изненадващо ако от Metro-Goldwyn-Mayer се спрат именно на него за ролята в “Робокоп”. Смята се, че до две седмици ще бъде оповестено официално кой е избраникът на студиото. В основата си, сюжета на новия “Робокоп” ще се придържа към описаното в оригинала – в центъра на историята ще бъде полицая Алекс Мърфи, който бива убит при изпълнение на служебния си дълг и малко по-късно трансформиран от група учени в полицейски киборг, чиято задача е да въдворява ред по опасните улици на град Детройт. Въпреки че ще разполага със значителен бюджет от около 100 милиона долара режисьора Хосе Падиля заяви по-рано тази година, че римейка ще разчита основно на реално заснети каскади и екшън-сцени, а намесата на специалистите по визуални ефекти ще бъде минимална.

Екранни партньори на Джоел Кинаман ще бъдат Гари Олдман, Аби Корниш, Самюел Л. Джаксън, Джаки Ърл Хейли и Джей Барушел. Олдман ще изпълни ролята на създателя на Робокоп, Нортън, Джаксън ще се превъплъти в образа на медийния магнат Пат Новак, а Корниш ще бъде в ролята на съпругата на главния герой, Елън Мърфи. За момента не се знае дали продуцентите и режисьора планират да превърнат новия “Робокоп” в триизмерна продукция.

От Metro-Goldwyn-Mayer заявиха, че фантастичния екшън ще тръгне по световните киноекрани от 9-ти август, следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.