Джим Кери се присъедини към каста на “Kick-Ass - Шут в г*за! 2”

06.09.2012 г.
Джим Кери се присъедини към каста на “Kick-Ass - Шут в г*за! 2”След преговори, които продължиха повече от две седмици от студиото Юнивърсъл Пикчърс потвърдиха малко по-рано днес, че комедийната звезда Джим Кери се е присъединил официално към актьорския състав на продължението на комиксовия филм “Kick-Ass - Шут в г*за!”. Снимките на лентата започват след точно пет дни, а екранни партньори на Кери ще бъдат младата актриса от “Тъмни сенки” Клои Мориц и носителя на “Оскар” Никълъс Кейдж.

"Kick-Ass - Шут в г*за!" тръгна по кината преди две години и донесе на създателите си приходи в световен мащаб от близо 100 милиона долара. Юнивърсъл Пикчърс останаха доволни, въпреки не особенно добрите резултати за една комиксова продукция и след няколко месеца дадоха зелена светлина за втора част.

Режисьорът Матю Вон отказа да се завърне за продължението за да може да работи по следващата част от поредицата “Х-Мен” и за негов заместник бе избран Джеф Уадлоу, който е най-известен с работата си по “Никога не се предавай”.

Самият Уадлоу потвърди преди няколко часа информацията от Юнивърсъл Пикчърс за избора на Джим Кери. По думите на режисьора, Кери е голям фен на оригиналния филм и самия той е изявил интерес към продължението. Кери, за когото това ще бъде второ участие във филм за супергерои след “Батман завинаги”, ще се превъплъти в ролята на ексцентричния полковник Старс – създател на екипа “Justice Forever”, чиято цел е да организира и подпомага герои, които се борят срещу престъпността. Изпълнителят на главната роля в първата част, Арън Джонсън, се завръща за продължението, а Клои Мориц ще се превъплъти отново в образа на култовата героиня Hit-Girl.

Първият филм "Kick-Ass - Шут в г*за!" се отличаваше с нестандартния си поглед към света на супергероите и бруталните сцени с насилие включващи деца и режисьорът Джеф Уадлоу побърза да увери феновете, че продължението ще запази всички ключови елементи от първата част и че “със сигурност няма да бъде филм за деца.”

Продуцентът на “Kick-Ass - Шут в г*за 2”, Марк Милар, заяви че Джим Кери не е последния актьор който се е присъединил към проекта. По думите на Милар тепърва предстои да бъде оповестено името на актьора, който ще изиграе отрицателната роля на “Чичо Ралфи”.

Освен Джим Кери и вече споменатите актьори, в продължението ще участват още Янси Бътлър, Кристофър Минц-Плейс, Доналд Фейзън, Джон Легуизамо, Линди Буут и Робърт Емс. Бътлър се завръща отново в ролята на Анджи Д’Амико, Фейзън ще бъде в ролята на доктор Гравитация (герой, който се бие рамо до рамо с главния персонаж Kick-Ass), а Емс изпълнява ролята на “Човека-насекомо” – член на “Justice Forever”, който през деня работи като полицай.

От своя страна, споменатия Никълъс Кейдж ще се превъплъти за втори път в ролята на бащата на Hit-Girl, Деймън Макрийди.

Снимките на “Kick-Ass - Шут в г*за 2” ще протекат в Англия, Канада и щата Калифорния, а режисьора Джеф Уадлоу ще разполага с бюджет от около 40 милиона долара.

Световната премиера на комиксовия филм ще се състои на 28-ми юни, 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.