Стоун и Траволта с награди за цялостно творчество от Сан Себастиан

26.09.2012 г.
Стоун и Траволта с награди за цялостно творчество от Сан СебастианСамо в рамките на седмица, звездата от новата кино премиера "Диваци" Джон Траволта получи две награди за цялостно творчество. След като бе удостоен с нея на филмовия фестивал в Цюрих миналата седмица, вчера актьорът получи и почетното отличие „Доностия” на  фестивала в Сан Себастиан.

По време на юбилейното 60-то издание на филмовото събитие в испанския град, официално признание за цялостен принос получи и режисьорът на лентата Оливър Стоун. На сцената в Сан Себастиан редом един до друг застанаха три от големите мъжки имена в екипа на екшън-трилъра "Диваци".

Наградите за цялостно творчество на Траволта и Стоун бяха връчени лично от Бенисио Дел Торо, който във филма е част от влиятелен наркокартел, управляван от безмилостната Елена Санчес (Салма Хайек).

Преди церемонията, на среща с медиите, Траволта сподели възхищението си от съвместната им работа по продукцията: „Когато си на сцена, на която работят Оливър Стоун и Бенисио Дел Торо, разбираш какъв всъщност е смисълът от това да правиш филми”.

"Диваци" е най-новият филм на знаменития режисьор и в него Оливър Стоун пресъздава вълнуващия разказ от едноименния роман на Дон Уинслоу, превърнал се в бестелър на Ню Йорк Таймс. Книгата вече е на българския книжен пазар и обещава да провокира читателския интерес с внушителни емоции и неочаквани сюжетни обрати.

Впечатляващият екшън-трилър на Оливър Стоун събира на големия екран талантливи актьори като Салма Хайек, Джон Траволта, Бенисио Дел Торо, Блейк Лайвли, Тейлър Кич, Ерън Тейлър-Джонсън и Демиан Бичир.

"Диваци" вече има предпремиерни прожекции в избрани кина, а на 28 септември 2012 г. е официалната премиера в цялата страна.
Copyright © 2024 Dir.bg.