Отложиха новия “Робокоп” за 2014-та година

18.10.2012 г.
Отложиха новия “Робокоп” за 2014-та годинаПреди повече от един месец започнаха снимките на подготвяния от близо десетилетие римейк на хита от 1987-ма година “Робокоп”. Продукцията си спечели славата на един от най-проблемните холивудски проекти от изминалите няколко години и според самия режисьор работата със студиото Metro-Goldwyn-Mayer е била “кошмарна”.

Въпреки тези проблеми снимките на римейка стартираха по план в Канада, а на екипът беше предоставен бюджет от около 100 милиона долара. През изминалите седмици в интернет бяха качени множество снимки от снимачната площадка на фантастичния екшън и реакциите относно новия костюм на титулярния герой бяха доста противоречиви.

Режисьорът на филма Хосе Падиля заяви, че е очаквал подобна реакция, но още от самото начало е било взето решение визията на новия Робокоп да се различава напълно от това което е било представено в режисирания от Пол Верховен оригинал. От Metro-Goldwyn-Mayer, които ще разпространяват лентата по света в партньорство със Сони Пикчърс, планираха високобюджетната продукция да тръгне по кината през лятото на 2013-та година, но малко по-рано днес беше оповестено, че премиерата е била отложена с цели шест месеца.

Новата премиерна дата на “Робокоп” е 7-ми февруари, 2014-та година, което не е особено окуражаващ знак тъй като по принцип за този месец биват отлагани проблемни продукции изгубили подкрепата на студийните шефове, и за които се смята, че нямат шанс за големи приходи в бокс офиса. Има слухове, че отлагането на премиерата е продиктувано от желанието на продуцентите за допълнителни снимки и промени в сценария, но както става в повечето подобни случаи истинската причина най-вероятно ще остане скрита. Основен конкурент на “Робокоп” за зрителското внимание ще бъде филмовата адаптация на видеоиграта “Need for Speed”, чиято световна премиера също ще се състои на 7-ми февруари, 2014-та година.

в  образа на популярния полицай-робот от Детройт се превъплъщава младия актьор Джоел Кинаман, а негови екранни партньори са Майкъл Кийтън, Гари Олдман, Аби Корниш, Самюел Л. Джаксън, Джаки Ърл Хейли и Джей Барушел. Кийтън изпълнява главната отрицателна роля на началника на компанията за технологични изобретения “ОмниКорп”, Джаксън се превъплъщава в образа на медийния магнат Пат Новак, а Корниш е в ролята на съпругата на главния герой, Елън Мърфи.

Все още не е потвърдено, но имайки в предвид проблемите около продукцията, продуцентите най-вероятно ще я конвертират в триизмерен формат като по този начин ще увеличат шансовете за по-добри приходи.

Снимачният период на новия “Робокоп” ще приключи до средата на месец декември, тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.