Харисън Форд може да се завърне отново като Хан Соло в предстоящия “Епизод 7” от "Междузвездни войни"

08.11.2012 г.
Харисън Форд може да се завърне отново като Хан Соло в предстоящия “Епизод 7” от Преди една седмица беше разпространена новината, че компанията Уолт Дисни е закупила продуцентското студио Lucasfilm и планира да направи седми филм от стартиралата през 1977-ма година успешна сага “Междузвездни войни”. Както може да се очаква, слуховете и спекулациите относно предстоящата лента са многобройни и за момента една от малкото потвърдени информации е, че от Дисни планират да пуснат готовия филм по кината през 2015-та година.

Заглавието на седмата продукция от франчайза е “Междузвездни войни: Епизод 7” и за разлика от предишните ленти по нейното заснемане няма да работи Джордж Лукас.

Неофициални източници от Дисни заявиха, че Лукас ще бъде консултант по разработването на сценария, но няма да участва в самия снимачен процес. Търсенето на режисьор за амбициозния проект продължава в момента, и въпреки че е все още рано вече се споменават имената на потенциални актьори, които могат да се появят на екран.

Преди няколко дни беше съобщено, че звездите от оригиналната трилогия “Междузвездни войни” (1977-1983), Марк Хамил и Кари Фишър, са провели разговори с продуцентите и със самия Джордж Лукас и е напълно възможно те да се завърнат (макар и за по-кратко) отново в ролите на Люк Скайуокър и принцеса Лея.

А малко по-рано днес, източници близки до Entertainment Weekly разкриха, че звездата Харисън Форд, който делеше екрана с Хамил и Фишър в първите три филма от франчайза, е изявил интерес да се превъплъти отново в култовата роля на Хан Соло. Важно е да се отбележи, че за момента тази информация не е потвърдена от Уолт Дисни, но едва ли би било изненадващо, ако Форд наистина се появи за кратко на екран като Хан Соло. Историята в “Междузвездни войни: Епизод 7” ще представи няколко нови персонажи създателите на лентата без съмнение ще добавят елементи и от първите филми, за да се привлекат и феновете на оригиналната трилогия в кината.

В най-добрия случай именно появите на персонажите на Харисън Форд, Марк Хамил и Кари Фишър ще служат като една от връзките между новата лента и нейните предшественици.

По-конкретни детайли относно актьорския състав на “Епизод 7” ще бъдат разкрити през следващата година. Любопитно е да се отбележи, че ако Харисън Форд се съгласи отново да изиграе Хан Соло това ще да бъде втория път в който актьора се завръща към един от най-известните си персонажи, въпреки изминалите години. През 2008-ма Форд се завърна на големия екран като Индиана Джоунс в “Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп”, който независимо от факта, че тръгна по кината деветнадесет години след премиерата на предишната част, спечели в световен мащаб близо 800 милиона долара.

Малко преди да бъде оповестена новината за евентуалното участие на Харисън Форд в “Епизод 7” в интернет се появи непотвърдената информация, че Матю Вон (“Х-Мен: Първа Вълна”) води преговори с продуцентите от Уолт Дисни и може да поеме режисурата на филма. За момента обаче, от студиото отказват всякакъв коментар по този въпрос.

Очакванията са, снимките на “Епизод 7” да стартират в началото на 2014-та година, а по думите на изпълнителния директор на Уолт Дисни Боб Айгър, лентата ще бъде последвана от още две продължения, чиито временни заглавия са “Епизод 8” и “Епизод 9”.

Световната премиера на седмия “Междузвездни войни” ще се състои през лятото на 2015-та година. От Дисни все още не разкриват точната премиерна дата.
Copyright © 2024 Dir.bg.