Силата пак е с нас

Силата пак е с насДесет годиин са минали от събитията в “Епизод I”. Падме е станала сенатор, Анакин е започнал да възмъжава, а граф Дуку организира сепаратистко движение, което заплашва Републиката. “STAR WARS: Епизод II - Клонираните атакуват” e обогатен с любовна история, която да привлече женската публика и възвръща Силата в мечовете, за удовлетворение на заклетите фенове, Но докато всички се забавляват, Тъмната страна завладява нови територии.
Съобразен с недоволствата на феновете относно някои недостатъци в предишния епизод, “Клонираните атакуват” поставя акцента върху екшьна, чиито кулминации са двубоят между Йода и граф Дуку и сблъсъкът с чудовищата на арената.

Според принцеса Падме-Амидала (Натали Портман), любовната история между нея и Анакин Скайуокър заема важно място в “Епизод II”. “Моята героиня е сенатор. Животът й е в опастност и двама джедаи са натоварени да я пазят. Единият от тях е Анакин, който вече е станал голям мъж. Те започват да пътуват заедно и се влюбват… Но джедаите нямат право да се обвързват, което поражда конфликта между любовта и Силата.” Натали Портман смята, че феновете на “STAR WARS” ще харесат тази любовна история, защото е интересна и човешка. Пък и сагата реално започва сега, след като в “Епизод I” бяха очертани основите структури и бяха зададени персонажите.

Порасналият Анакин проявява от време на време някои от недостатъците, които ще го превърнат в Дарт Вейдър. Хейдън Кристенсен признава, че се е възползвал от опита си натрупан в ролите на млади токсикомани, които е играл в тв сериала “Higher ground” и в “Life as a House” на Ъруин Уинклер. На въпроса дали Силата е била с него на снимачната площадка, той отговаря: “В началото беше ужасно. По време на първата битка, преоткрих детските си рефлекси, когато играех на улицата с фалшив меч, чийто звук имитирах. След няколко секунди видях Джордж да се изправя и да идва към мен. Приближи се и ми каза: “Знаеш ли Хейдън, имаме достатъчно пари, за да възпроизведем звука на мечовете по време на постпродукцията. Така че оттук нататък моля те да не издаваш тези звуци, когато се биеш. Мисля, че така ще се получи по-добре.”
Copyright © 2024 Dir.bg.