За продукцията

За продукциятаХарисън Форд и Лиъм Нийсън са звездите в този вълнуващ филм, разказващ за времето, което мнозина определят като най-опасния период от световната история - Студената война. Време, в което единственият гарант за световния мир е пълното въоръжаване, водещо до ескалация на напрежението. Филмът е базиран върху смразяващия инцидент от 1961 година, когато Съветския съюз разполага с ядрено оръжие достатъчно за унищожението на целия свят и то неколкократно, а САЩ разполага с още по-голяма мощ.
И докато децата в училище ги учат как “да се крият под чиновете”, а родителите им строят бомбени убежища  в дворовете си, всяка от двете нации трупа все повече и повече ядрена сила .. и очакване на първия удар.

“K-19” не е филм за войната, а за куража, който е необходим, за да я избегнеш. Това е филм за военната сила, ум и сърце. За един свят, в който технологията е водеща, а саможертвата в името на националната сигурност е нещо естествено. За дълга на войника към неговата нация и неговите сънародници, разголващ бремето на отговорността, което носи лидера към хората под негово командване. И накрая, това е филм за трагедията, която идва така внезапно по време на война или по всяко време, само заради една повреда в машината .. или човешка грешка.

Създаден по истинска история, филмът проследява героизма на капитан Алексей Востриков (Харисън Форд), който, в разгара на Студената война, получава заповед да поеме управлението от командващия капитан Михаил Поленин (Лиъм Нийсън) на подводницата “К-19”, с ядрени глави на борда. Мисията на Востриков е да изведе за първи път подводницата по вода, макар и не изцяло подготвена, без значение от цената, която трябва да се плати.

Но Востриков, Поленин и верният екипаж на К-19 не могат и да си представят, какво всъщност се очаква от тях, нито пък да проумеят последиците за тях и за цялото човечество, когато ядрения генератор се поврежда, и заплашва с ядрен взрив и експлозия, която би убила всички на борда. Плавайки във водите на Арктическите морета, единствено смелостта на екипа и Востриков, който безстрашно следва дълга към родината си и своите подчинени, успяват да спасят К-19 .. и да предотвратят инцидент, който несъмнено би довел до ядрена катастрофа.

Paramount Pictures и Intermedia Films представят една продукция на National Geographic/Palomar Pictures/First Light/IMF Production, “K-19.” Продуцент и режисьор – Катрин Бигълоу, с участието на Харисън Форд, Лиъм Нийсън и Питър Сарсгаард. Продуценти – Джони Сайватсън, Кристин Уитакър и Едуард С. Фелдман. Изпълнителни продуценти – Харисън Форд, Найджъл Синклер, Мориц Борман и Гай Ийст. Ко-продуценти Стивън Чарлс Джефи и Базил Айваник. Сценарист – Кристофър Кайл, по разказа на Луис Наура.
Copyright © 2024 Dir.bg.