Марк Уолбърг за продълженията на “Приятелю, Тед” и “Трансформърс”

19.12.2012 г.
Марк Уолбърг за продълженията на “Приятелю, Тед” и “Трансформърс”Преди една година стана ясно, че се подготвя четвърта част от хитовия франчайз “Трансформърс”, а през този месец септември беше съобщено, че успешната комедия на Сет Макфарлан “Приятелю, Тед” ще се сдобие с директно продължение. Общото между двете бъдещи продукции е участието на Марк Уолбърг, който продължава да бъде един от най-заетите и търсени изпълнители в Холивуд.

Официално, номинираният за “Оскар” актьор се присъедини към “Трансформърс 4” в началото на миналия месец, а участието му в “Приятелю, Тед 2” бе потвърдено от продуцентите преди няколко седмици.

Третата част на “Трансформърс” се превърна в един от най-успешните филми на всички времена, а тазгодишния “Приятелю, Тед” натрупа половин милиард долара от световното си киноразпространение. Имайки в предвид тези резултати, очакванията към подготвяните продължения на двата филма са големи и работата по сценариите им протича в момента с пълна сила.

В “Трансформърс 4” Марк Уолбърг ще изпълни една от главните мъжки роли, а в “Приятелю, Тед 2” той ще се превъплъти за втори път в образа на Джон Бенет, чиито най-добър приятел е циничното и устато плюшено мече Тед. Информацията за двете продукции е в повечето случаи непотвърдена и както може да се очаква режисьорите, актьорите и продуцентите отказват да говорят в детайли за статута им.

Единственото което Майкъл Бей уточни е, че “Трансформърс 4” ще разчита на изцяло нов актьорски състав, но въпреки това действието на филма ще се развива в познатата от предишните три части вселена. Бей отново ще бъде и продуцент на лентата заедно със Стивън Спилбърг.

От своя страна създателя на “Приятелю, Тед”, Сет Макфарлан, сподели, че във втората част приключенията на главните герои Тед и Джон ще бъдат “по-епични” и намекна, че действието на филма може да се развива в няколко различни града. До момента Марк Уолбърг не коментираше двете продукции, но сега, по време на интервю по повод предстоящата премиера на последния му филм “Broken City” (“Пречупен град”), той поговори накратко за техния статут.

По време на разговора Уолбърг разкри, че снимките на “Трансформърс 4” ще стартират през месец май догодина и ако всичко протече по план работата по “Приятелю, Тед 2” ще започне веднага след това.

Относно епоса на Майкъл Бей, Уолбърг заяви:

“С Майкъл се разбираме прекрасно. Наскоро приключихме с работата си върху “Болка и изгода” и преживяването беше невероятно. Той е като машина, работи непрекъснато, и мисля, че успяхме да направим един много интересен филм.  Разговорът за “Трансформърс” започна когато той ме попита преди няколко месеца дали бих искал да участвам в четвъртата част. Попитах го какво точно има в предвид и когато ми обясни аз веднага се съгласих. Ролята ми в този филм ще бъде най-трудната в кариерата ми и ще ми предостави възможността да правя неща, които никога не съм правил. Ще започнем снимките през месец май, а самия филм ще бъде много по-различен от останалите. Говорих и със Стивън Спилбърг и знам, че двамата с Майкъл са подготвили нещо невиждано досега. "Трансформърс 4” е единствения филм с мое участие, който децата ми очакват с нетърпение. Това прави нещата още по-вълнуващи за мен.”

Колкото до “Приятелю, Тед 2”, Уолбърг сподели:

“Веднага след като приключа с “Трансформърс 4” ще започнем да снимаме “Приятелю, Тед 2”. Това ще бъде в най-добрия случай. Знам, че вече работят по сценария и всъщност в момента водим преговори със студиото. Най-хубавото нещо е, че идеите на Сет (Макфарлан) за продължението са просто удивителни. Той идва от света на телевизията и знае как да разказва истории по начин, който не може да не те впечатли. Знае и как да задвижва нещата бързо. Аз се опитвам да направя продължението на “Италианска афера” от десет години насам, а той вече осигури всичко за “Приятелю, Тед 2”. Филмът ще бъде много по-забавен от първия и ще скандализира още повече хора.”

За “Трансформърс 4” екипа на Майкъл Бей ще разполага с бюджет от над 170 милиона долара, а за снимките ще бъдат използвани триизмерни камери. Българската премиера на научнофантастичния екшън е насрочена за 29-ти юни, 2014-та година.

Що се отнася до “Приятелю, Тед 2”, очакванията са, че към Марк Уолбърг ще се присъедини отново Мила Кунис, която в оригинала изигра ролята на приятелката на главния герой, Лори Колинс.

От студиото Юнивърсъл Пикчърс се надяват филма да бъде напълно завършен до края на 2014-та година. Все още не е определена точната премиерна дата.
Copyright © 2024 Dir.bg.