Ще има ли нов филм от поредица “Борн”?

04.01.2013 г.
Ще има ли нов филм от поредица “Борн”?През 2007-ма година режисирания от Пол Грийнграс приключенски екшън-трилър “Ултиматумът на Борн” спечели в световен мащаб близо половин милиард долара и беше само въпрос на време преди от студиото Юнивърсъл Пикчърс да обявят, че ще бъде направен и още един филм от поредицата за преследвания агент на ЦРУ Джейсън Борн.

Четвъртата лента беше заснета през 2011-та и тръгна по кината през 2012-та година, но за разлика от предишните три заглавия Мат Деймън не взе участие в нея и в центъра на сюжета беше съвсем друг персонаж. Като причина за това беше изтъкнат факта, че сценаристите не са могли да оформят сюжет с Джейсън Борн, който да се хареса на Деймън и Пол Грийнграс. В крайна сметка от Юнивърсъл Пикчърс се насочиха към актьора от “ОтмъстителитеДжереми Ренър, който в миналогодишната лента изпълни ролята на агента Арън Крос.

За разлика от “Ултиматумът на Борн” обаче, филмът с Ренър, който бе озаглавен “Наследството на Борн”, не се превърна в очаквания международен хит и много наблюдатели сметнаха, че от студиото ще се завърнат отново към печелившия тандем Мат Деймън/Пол Грийнграс. Грийнграс все още не е коментирал официално дали планира да режисира още един филм за Джейсън Борн, но за сметка на това Мат Деймън нееднократно заявяваше, че има вероятност да се превъплъти за четвърти път в култовата си роля. До момента Деймън не се ангажираше с конкретна информация, но малко по-рано днес по време на интервю за най-новата си лента “Обетована земя” актьора потвърди официално, че ако бъде написан добър сценарий той със сигурност би изиграл Джейсън Борн отново.

Деймън: “Не успяха да измислят история, която да развие моя герой и затова направиха филм с Джеръми Ренър. Просто нямаше как да направим нашия филм. Но ако някой напише добър сценарий аз ще се върна отново към този герой. Когато стане дума за тази поредица името на Пол Грийнграс винаги изкача и аз искам да работя с него още веднъж. Той е човека, който наистина разбира Борн и споделя моите виждания за него. Единственото което ни трябва е добра история.”

От Юнивърсъл Пикчърс заявиха преди половин година, че със сигурност ще бъде направен нов филм от приключенската поредица. Това което все още не се знае е дали от студиото ще продължат историята от “Наследството на Борн” или ще се завърнат към Мат Деймън и Пол Грийнграс.

Има слухове, че поради сравнително скромното представяне на филма с Джеръми Ренър продуцентите искат да се фокусират отново към оригиналния персонаж на Деймън, но това все още не е потвърдено или отречено от студиото.

От Юнивърсъл Пикчърс изразиха надежда, че следващия филм от франчайза ще бъде готов до 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.