Подготвя се продължение на хита на Анг Лий, “Тигър и Дракон

27.01.2013 г.
Подготвя се продължение на хита на Анг Лий, “Тигър и Дракон”Режисираният от Анг Лий “Тигър и Дракон” е без съмнение един от най-влиятелните и известни филми за бойни изкуства. През 2000-та година продукцията с Чоу Юн-Фат и Мишел Йео се превърна в изненадващ хит не само в САЩ, но и в България, а общите й световни приходи се равняваха на 213 милиона долара. Американската академията за филмово изкуство и наука награди “Тигър и Дракон” с четири награди “Оскар”, а влиянието му върху филмите за бойни изкуства и холивудските екшъни продължава да се усеща и до днес.

Сценарият на лентата на Анг Лий беше вдъхновен от поредицата новели на автора Уанг Ду Лу “Crane-Iron”, а в центъра на сюжета бяха трима персонажи, в чиито роли се превъплътиха Чоу Юн-Фат, Мишел Йео и Жан Зий.

Въпреки постигнатия огромен успех в бокс офиса никой не очакваше “Тигър и Дракон” да се сдобие с втора част тъй като историята не е от този тип, които задължително трябва да бъдат доразказани. В продължение на години не се споменаваше нищо за евентуален втори филм, но преди броени часове от компанията Weinstein изненадаха с изявлението, че не само ще има “Тигър и Дракон 2”, но и че снимките на лентата ще стартират след четири месеца в Азия.

Подготвяната продукция вече разполага със завършен сценарий, който е написан от Джон Фуско.

Фуско има опит в този жанр тъй като именно той написа сценария за приключенския екшън с Джаки Чан и Джет Ли “Забраненото кралство”. Създателят на първия “Тигър и Дракон”, Анг Лий, няма да режисира продължението, а на негово място ще застане китайския режисьор Рони Ю, чийто най-известен филм до момента е хоръра “Фреди срещу Джейсън”.

От компанията Weinstein се надяват да привлекат към екипа на все още неозаглавеното продължение и каскадьора-ветеран Йен Ву Пинг, който работеше по впечатляващите бойни сцени в оригиналния “Тигър и Дракон” и в култовата трилогия на Уашовски, “Матрицата”.

Сюжетът на предстоящата втора част черпи вдъхновение от книгата “Сребърна ваза, железен рицар” (“Silver Vase, Iron Knight”), която е част от поредицата на Уанг Ду Лу, “Crane-Iron”. В центъра на историята ще бъде отново героинята на Мишел Йео, Ю Шу Лиен, но за момента не се знае дали актрисата ще се превъплати за втори път в този образ.

Снимачният процес на “Тигър и Дракон 2” започва през месец май и ще продължи поне три месеца. Екипът на режисьора Рони Ю ще работи в няколко различни държави, а от студиото Weinstein ще отпуснат бюджет за снимки от около 40 милиона долара. Кастингите се очакват да стартират до броени дни.

Световната премиера на продължението ще се състои през 2014-та година. Все още няма точно определена дата.
Copyright © 2024 Dir.bg.