Зак Снайдър ще режисира “Лигата на справедливостта”?

26.04.2013 г.
Зак Снайдър ще режисира “Лигата на справедливостта”?Няколко седмици след премиерата на комиксовия блокбастър на Уолт Дисни “Отмъстителите”, от конкурентното студио Уорнър Брос съобщиха, че планират да заснемат своя мащабна комиксова продукция в която ще се появят заедно популярните персонажи от вселената на DC Comics Супермен, Батман и Зеленият фенер. Заглавието на подготвяния фантастичен екшън е “Лигата на справедливостта” (“Justice League”) и според официална информация от студиото стилистиката на филма ще се различава напълно от тази на “Отмъстителите”.

За основно вдъхновение на продуцентите и сценаристите служат последните три части от поредицата за Батман, а от Уорнър Брос обявиха преди няколко месеца, че световната премиера на филма най-вероятно ще се състои през 2015-та година.

С изключение на филмите за Човека-прилеп Уорнър Брос и DC Comics не могат да се похвалят с особено големи успехи в комиксовия жанр. Последният мащабен комиксов филм на двете компании беше заснетия с бюджет от над 200 милиона долара “Зеленият фенер”, който въпреки силната реклама се превърна в един от най-големите бокс офис провали на 2011-та година.

За разлика от Марвел и Уолт Дисни (чиито хит “Отмъстителите” бе предшестван от няколко самостоятелни ленти, които представиха основните герои) началството на Уорнър Брос няма да рискува с голям брой отделни филми преди премиерата на “Лигата на справедливостта”.

Единственият персонаж от продукцията, който предстои да се сдобие с отделен филм преди 2015-та година е Супермен. Лентата за летящия супергерой, чието заглавие е “Човек от стомана”, ще тръгне по българските киноекрани в края на този месец юни, а в титулярната роля ще видим младия англичанин Хенри Кавил.

Кавил ще се появи като Супермен и в “Лигата на справедливостта”, а малко по-рано днес беше оповестено, че създателя на “Човек от стомана” Зак Снайдър най-вероятно ще седне на режисьорския стол на ансамбловата лента. Източници от Уорнър Брос, цитирани от списание “Емпайър”, съобщават, че ако “Човек от стомана” оправдае очакванията по отношение на бокс офиса Снайдър със сигурност ще получи предложение да режисира “Лигата на справедливостта”. Но заедно с тази информация беше обявено, че ако “Човек от стомана” повтори разочароващото представяне на предишната лента за Супермен, “Супермен се завръща”, от Уорнър Брос може да отложат подготвителната работа по “Лигата на справедливостта” за неопределен период от време.

По всичко изглежда, че бъдещето на амбициозната комиксова лента зависи изцяло от представянето на “Човек от стомана” в световния бокс офис.

За момента Хенри Кавил е единствения актьор, чието име се свързва с “Лигата на справедливостта”. Има слухове, че Райън Рейнолдс (който изпълни главната роля в “Зеленият фенер”) и Крисчън Бейл може да изпълнят отново ролите на Заленият фенер и Батман, но както може да се очаква от Уорнър Брос отказват да коментират въпроса.

По-конкретни детайли за цялостния статут на “Лигата на справедливостта” се очаква да бъдат разкрити след като “Човек от стомана” тръгне по световните киноекрани.
Copyright © 2024 Dir.bg.