Нова информация за " Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще"

22.08.2013 г.
Нова информация за По думите на режисьора Браян Сингър, предстоящият комиксов екшън " Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" е “най-амбициозният и мащабен филм” от поредицата за мутантите Х-Мен, чийто старт бе даден през 2000-та година.

Звездата на франчайза Хю Джакман се завръща отново в ролята на Върколака, а българската премиера на продукцията с бюджет от над 150 милиона долара ще се състои през летния сезон на 2014-та година. Малко след старта на снимките бе оповестено, че сюжетът на “Дни на отминалото бъдеще” ще бъде директно свързан както с предишния филм от поредицата “Х-Мен: Първа Вълна” (който бе рестарт с изцяло нов актьорски състав), така и с оригиналните три части, чиито премиери се състояха през 2000-та, 2003-та и 2006-та година. Познатите от “Първа Вълна” актьори Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър и Дженифър Лорънс за втори път се превъплъщават в образите на Професор Х, Магнито и Мистик, а техни екранни партньори са звездите от първите три части Хали Бери, Иън Маккелън, Патрик Стюарт и вече споменатият Хю Джакман.

Сюжетът на "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", вдъхновен от публикувания преди 30 години комикс със същото име, ще обедини няколко времеви периода, а по думите на Хю Джакман персонажът му Лоугън / Върколака е “в своята най-добра форма”.

През изминалите няколко месеца режисьорът Браян Сингър публикуваше от профила с в Туитър множество снимки от снимачната площадка на “Дни на отминалото бъдеще”, но малко по-рано днес той оповести, че снимачният период на лентата е приключил официално преди един ден. Малко след това от студиото 20th Century Fox разкриха и първата официална снимка от лентата, на която се виждат персонажите на Джеймс Макавой, Никълъс Холт и Хю Джакман (съответно Професор Х, Звяр и Върколака).

Снимачният период на “Дни на отминалото бъдеще” продължи близо половин година, а Браян Сингър побърза да уточни, че това е първата част от поредицата, за чиято направа се използват триизмерни камери.

Сингър: “Самият аз имам големи очаквания и исках да заснемем филма по начин, който съответства на амбициозната история, страхотните персонажи и екшън сцените с които много се гордея. Триизмерната технология може да бъде използвана по грешен начин и експлоатирана за повече приходи в бокс офиса, но - що се отнася до “Дни на отминалото бъдеще” - тя е като неделим спътник на действието и още в първите кадри буквално те потапя в историята. В нашия случай 3D-форматът е нещо, което прави филма още по-добър. Светът, който създадохме, заслужава да бъде представен на публиката по възможно най-добрия и впечатляващ начин.

Още преди да имаме готов сценарий знаех, че “Дни на отминалото бъдеще” ще бъде най-амбициозният и труден проект в кариерата ми. Много неща можеха да се объркат тотално, но благодарение на екипа и актьорите работата протече гладко. Целта ни беше да направим най-големия филм за Х-Мен и аз лично смятам, че успяхме.”

Сюжетът на “Дни на отминалото бъдеще” разказва едновременно за деспотично бъдеще, управлявано от роботите “Сентинели”, и за минало, в което е извършено покушение над влиятелен американски сенатор, чиито последици променят завинаги живота на мутантите.

От 20th Century Fox със сигурност ще продължат поредицата с поне още един филм, но конкретни детайли по този въпрос се очаква да бъдат разкрити едва след като се състои световната премиера на “Дни на отминалото бъдеще”.

Сценарият на фантастичната лента е написан от Саймън Кинбърг (“Шерлок Холмс: Игра на сенки”), а освен режисьор Браян Сингър е и продуцент заедно с Кинбърг.
Copyright © 2023 Dir.bg.