Светът на “Хари Потър” оживява в нов магьоснически франчайз от Джоан К. Роулинг

16.09.2013 г.
Светът на “Хари Потър” оживява в нов магьоснически франчайз от Джоан К. РоулингСлед световната премиера на последната част от филмовата поредица “Хари Потър” в киносредите започнаха активно да се дискутират опитите на продуцентите от Уорнър Брос да стартират нов успешен магьоснически франчайз. Слуховете и спекулациите бяха многобройни, но в продължение на две години липсваше детайлна информация за точните планове на студиото. Единственото което се знаеше със сигурност бе, че по направата на новата поредица ще работи същия продуцентски екип, който спомогна за създаването на “Хари Потър”.

До момента не се разкриваха конкретни имена, но малко по-рано днес от Уорнър Брос оповестиха, че сценария на първия филм от бъдещия магьоснически франчайз ще бъде написан от небеизвестната Джей Кей Роулинг, чиито книги за приключенията на Хари Потър я превърнаха в една от най-успешните съвременни писателки.

Подготвяната продукция ще бъде базирана изцяло на книгата на Роулинг “Фантастични животни и къде да ги намерим” (“Fantastic Beasts and Where to Find Them”), която бе пусната на книжния пазар през 2001-ва година. Действието се развива в познатата от “Хари Потър” вселена, а в основата на филмовия сюжет ще бъдат отново преживяванията на магьосници и вещици, които са свързани с училището за магии “Хогуортс”. Самият Хари Потър и приятелите му Рон и Хърмаяни няма да са част от историята, тъй като действието ще се развива 70 години преди събитията описани в “Хари Потър и философският камък”.

Подготвяната игрална версия на “Фантастични животни и къде да ги намерим” ще отбележи първия път, в който Джей Кей Роулинг работи по филмов сценарий. По думите на писателката лентата няма да бъде продължение на “Хари Потър” и единственото, което ще свързва двете поредици е общата вселена.

Роулинг: “Въпреки че сюжета се развива в обществото на вещиците и магьосниците “Фантастични животни и къде да ги намерим” не е продължение или предистория на “Хари Потър”. Можете да го приемете като филм, който разширява магьосническия свят. Законите и традициите, които присъстват в сюжета ще бъдат познати на всички, които са чели “Хари Потър” или са гледали филмите. Но историята е различна и тя се развива в Ню Йорк Сити 70 години преди случките с Хари.”

Филмовата версия на “Фантастични животни и къде да ги намерим” ще се фокусира върху преживяванията на мистериозния автор Нют Скамандър, който преди да се присъедини към Министерството на магиите е завършил училището за магьосници “Хогуортс” (познато от “Хари Потър”).

Джей Кей Роулинг ще започне да работи по сценария до края на годината, а от Уорнър Брос потвърдиха официално намерението си да превърнат “Фантастични животни и къде да ги намерим” в своя следващ голям франчайз. Тъй като е все още прекалено рано няма избран режисьор и не се споменават никакви актьорски имена.

През следващата година се очаква да бъде разкрита нова и по-подробна информация за работата по амбициозната продукция и нейния екип.
Copyright © 2024 Dir.bg.