Подготвя се пълнометражен анимационен филм за семейство Адамс

04.11.2013 г.
Подготвя се пълнометражен анимационен филм за семейство АдамсЕксцентричното семейство Адамс, което бе представено за първи път в серия черно-бели комикси от 1938-ма година, е неразделна част от световната поп-култура и до момента то се е появявало в множество късометражни анимации, телевизионни сериали, книги и игрални филми. Преди около десет години се появи информация за планирана нова филмова продукция с марката “Семейство Адамс”, но по една или друга причина до снимки така и не се стигна.

Докато все още се спекулира дали Гомес Адамс и компания ще се сдобият с нов игрален филм, от студиото "MGM" обявиха преди няколко часа, че планират да направят пълнометражен анимационен филм за преживяванията на култовите персонажи.

Сценарият на лентата ще бъде написан от Памела Петлър, която има значителен опит с подобни готически проекти (“Булката труп”, “Къща-чудовище”). За момента все още не е избран режисьор и не се знае кога ще се състои световната премиера.

За сметка на това от MGM увериха, че продукцията ще запази мрачното чувство за хумор, което се превърна в запазената марка на франчайза “Семейство Адамс”. Познатите герои Гомес, Мортиша, Фестър, Пъгсли, Уенсдей, Лърч, Баба, Нещото и братовчеда То ще бъдат отново в центъра на сюжета, а самият филм ще се разпространява в триизмерен формат.

Продуцентът Андрю Митман:
“От години съм голям почитател на “Семейство Адамс” и знам много добре какво очакват феновете от филма. За нас не е важно просто да пресъздадем тези герои с най-модерните компютърни технологии и да оставим всичко останало на заден план. Искаме да направим анимационен филм, в който нововъведенията не застават на пътя на изградената митология и отношенията между персонажите. Когато хората чуят думите “Семейство Адамс”, те имат конкретни очаквания и нашата основна задача е да оправдаем тези очаквания.”

Сценарият е на Памела Петлър и очакванията са, че до края на годината ще стане ясно кой ще поеме режисурата. Важно е да се отбележи, че направата на подобни скъпи анимационни филми отнема много време и затова се смята, че “Семейство Адамс” ще тръгне по кината не по-рано от 2016-та година.

В следващите няколко месеца се очаква да станат ясни и имената на актьорите, които ще озвучат продукцията.
Copyright © 2024 Dir.bg.