Нова информация за фантастичния екшън на Майкъл Бей “Трансформърс: Ера на изтребление

27.11.2013 г.
Нова информация за фантастичния екшън на Майкъл Бей “Трансформърс: Ера на изтребление”През летния сезон на 2014-та година по българските киноекрани ще се завърти четвъртия филм от научнофантастичната поредица “Трансформърс”, дело на режисьора Майкъл Бей и продуцента Стивън Спилбърг. Мащабната копродукция между Съединените щати и Китай ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат, а за направата й беше отделен бюджет от около 200 милиона долара.

Продължилият близо половин година снимачен период приключи преди по-малко от един месец и по думите на Майкъл Бей завършения филм, чието официално заглавие е “Трансформърс: Ера на изтребление”, ще се различава в много отношения от предишните части от поредицата.

Голяма част от действието на предстоящата лента ще се развива в Китай, а новия актьорски състав е предвождан от номинирания за “Оскар” Марк Уолбърг, за когото това е втори общ проект с Бей след криминалния трилър “Кръв и пот”. Въпреки привличането на нови изпълнители за главните роли от студиото Парамаунт Пикчърс увериха още преди да започнат снимките, че любимите роботи на феновете Оптимус Прайм и Бъмбълби ще бъдат отново едни от централните персонажи в историята.

Трансформърс: Ера на изтребление” се очертава да бъде един от най-големите хитове на 2014-та година и за да засилят още повече интереса на киноманите от студиото разпространиха (чрез списание “Empire”) нови официални снимки от продукцията. Корицата на предстоящия януарски брой на “Empire” предлага не само първия официален поглед към главните човешки персонажи, но и към лидера на извънземните Автоботи Оптимус Прайм, който е претърпял няколко значителни промени в своята визия.

Действието на “Трансформърс: Ера на изтребление” ще се развива една година след случките в третия филм от поредицата, а в основен катализатор на действието се превръщат действията на група влиятелни учени и бизнесмени, които се опитват да разкрият тайните на роботите-трансформъри. Марк Уолбърг се превъплъщава в ролята на механика Кейд, който заедно със своята дъщеря Теса и нейния приятел Шейн неволно попада в центъра на критична ситуация със смъртоносни последици.

В образа на Теса се превъплъщава актрисата Никола Пелц (“Мотелът на Бейтс”), а ролята на Шейн е поверена на ирландецa Джак Рейнър (“Кой е баща ни?”). Част от сцените в “Ера на изтребление” бяха заснети на едни от най-екзотичните места в китайската република и по думите на Майкъл Бей “невероятната азиатска атмосфера допринася за силното влияние на това, което се случва на екрана”.

Освен вече споменатите Марк Уолбърг, Никола Пелц и Джак Рейнър в триизмерната фантастика участват още Стенли Тучи, Келси Грамър, Хан Генг, Тайтъс Уеливър, София Майлс, Лий Бингбинг и Виктория Съмър. По време на снимките бяха използвани триизмерни IMAX камери, а освен режисьор Майкъл Бей е и продуцент на филма в партньорство със Стивън Спилбърг и Йън Брайс (“Спасяването на редник Райън”).

Българската премиера на “Трансформърс: Ера на изтребление” ще се състои на 27-ми юни, 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.