Гал Гадот е Жената-чудо в продължението на “Човек от стомана”

06.12.2013 г.
Гал Гадот е Жената-чудо в продължението на “Човек от стомана”През 2012-та година високобюджетната копродукция между студията Марвел и Уолт Дисни “Отмъстителите 3D” натрупа приходи в световен мащаб от над един милиард долара и това я превърна в най-успешната комиксова лента в историята на киното. С надеждата за подобен успех в бокс офиса от конкурентното студио Уорнър Брос оповестиха преди няколко месеца, че тазгодишния екшън “Човек от стомана” ще се сдобие с продължение, в което ще се появят някои от най-известните комиксови герои на компанията DC Comics.

Снимките на мащабната продукция ще започнат след около два месеца, а заедно на екран ще се появят двама от най-популярните и доходоносни персонажи на DC Comics – а именно Батман и Супермен. Британският актьор Хенри Кавил ще изпълни за втори път ролята на Супермен, а в образа на Брус Уейн/Батман ще се превъплъти двукратният носител на “Оскар” Бен Афлек.

Създателят на оригиналния “Човек от стомана” Зак Снайдър отново сяда на режисьорския стол и според източници от Уорнър Брос сценария на втората част (временно озаглавена “Батман срещу Супермен”) е вече напълно завършен.

След като стана ясно, че Бен Афлек ще изпълни ролята на Батман се появиха множество слухове и спекулации относно другите комиксови персонажи, които ще се появят във филма.

В продължение на месеци началствата на Уорнър Брос и DC Comics отказваха коментар по въпроса, но малко по-рано днес от двете студия не само оповестиха, че популярната комиксова героиня Жената-чудо (Wonder Woman) ще се появи в “Батман срещу Супермен”, но и разкриха името на актрисата, която ще изиграе ролята.

В разпространено до медиите изявление от Уорнър Брос обявиха, че в образа на Жената-чудо ще се превъплъти 28-годишната израелска актриса Гал Гадот, която е позната най-вече с ролята си на Жизел в последните три филма от поредицата “Бързи и яростни”. Гадот вече е подписала договора за участие и от студиото допълниха, че тя ще се появи като Жената-чудо в още няколко вдъхновени от комикси филмови продукции.

Режисьорът Зак Снайдър: “Жената-чудо е един от най-известните и могъщи женски персонажи от вселената на DC Comics. И знаем, че тя е любимка на феновете. Гал Гадот е не само страхотна актриса, но тя също така притежава и необикновените качества, които я правят идеална за тази роля.”

Екранни партньори на вече споменатите Бен Афлек, Хенри Кавил и Гал Гадот ще бъдат актьорите Ейми Адамс, Лорънс Фишбърн и Даян Лейн.

Сценарият на комиксовата лента е написан от Дейвид Гойър (“Батман в началото”), а освен режисьор Зак Снайдър е и продуцент в партньорство с Кристофър Нолан (“Генезис”).

За заснемането на “Батман срещу Супермен” ще бъде отделен бюджет от около 200 милиона долара и вече се знае, че по-голямата част от снимките ще протекат в щата Мичигън и покрайнините на канадския град Торонто.

Световната премиера на фантастичния екшън ще бъде на 17-ти юли, 2015-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.