Няма да има продължение на “Аз съм легенда

14.02.2014 г.
Няма да има продължение на “Аз съм легенда”В началото на 2012-та година беше оповестена новината, че е започнала подготвителната работа по продължението на екшън-трилъра “Аз съм легенда”. От студиото Уорнър Брос оповестиха, че планират да финансират и разпространяват готовия филм по света, а звездата от първата част Уил Смит заяви, че може да се завърне отново в главната роля на бившия военен доктор по медицина Робърт Невил.

През изминалите две години се смяташе, че е само въпрос на време преди да започнат снимките на “Аз съм легенда 2”, но за съжаление на киноманите, които очакваха втората част, продуцентът Акива Голдсман разкри малко по-рано днес, че работата по лентата е била окончателно прекратена.

Докато рекламираше най-новия си филм “Зимна приказка в Ню Йорк” Голдсман заяви, че въпреки “добрите идеи относно сюжета и персонажите” продължението на “Аз съм легенда” няма да бъде заснето.

Ето какво още сподели 52-годишният носител на “Оскар”:
“Наистина се опитахме да направим филма. Разполагахме с няколко сценария и обмисляхме дали да направим директно продължение или предистория. Идеите за предисторията бяха много добри и в основата на всичко беше първата поява на вируса по време на парада за Деня на благодарността. Сюжетът включваше пътуване до Вашингтон, избягал от зоопарка слон и много други нови елементи, които щяха да се впишат страхотно в историята.”

Има слухове, че прекратяването на работата по “Аз съм легенда 2” се дължи на отказа на студиото Уорнър Брос да плати искания от Уил Смит голям хонорар за участие (подобна бе ситуацията и с продължението на “Денят на независимостта”, в което Смит също трябваше да изиграе главната роля).

Както може да се очаква обаче, от Уорнър отказват да коментират появилите се в интернет слухове и все още няма официална причина за взетото решение.

За момента няма коментари по темата от другите членове на продуцентския екип на проекта.
Copyright © 2024 Dir.bg.