Джеки Чан се завръща за продължението на “Карате кид”

09.04.2014 г.
Джеки Чан се завръща за продължението на “Карате кид”През 2010-та година по световните киноекрани се завъртя екшън-драмата “Карате кид”, чиито актьорски състав е предвождан от Джеки Чан и сина на Уил Смит, Джейдън Смит. Лентата, която бе своеобразен римейк на едноименния филм от 1984-та година, изненада със силното си представяне в бокс офиса и успя да натрупа от кинопрожекциите си по света над 350 милиона долара, при бюджет за снимки и реклама от около 50 милиона.

Още преди новия “Карате кид” да бъде свален от екраните от студиото Колумбия Пикчърс заявиха, че планират да направят директно продължение със същия актьорски състав и отново под режисурата на Харълд Цварт. През изминалите близо четири години от премиерата на римейка не се разкриваше нова информация за статута на продължението и много наблюдатели сметнаха, че то може и да не бъде заснето.

За радост на почитателите на първата част от Колумбия Пикчърс разкриха преди няколко часа, че подготвителната работа по “Карате кид 2” протича в момента и звездата от първата част Джеки Чан със сигурност ще се завърне за втори път в ролята на майстора на кунг-фу господин Хан. Екранен партньор на Чан ще бъде отново Джейдън Смит, а Уил Смит ще надзирава проекта в ролята си на продуцент.

По все още неясни причини създателя на първата лента Харълд Цварт е отказал да се завърне за продължението и овакантеното от него режисьорско място ще бъде заето от 44-годишния Брек Айзнър (чиито най-известни филми до момента са приключенския екшън с Матю Макконъхи “Сахара” и трилъра с Тимъти Олифант “Лудите”). За Айзнър “Карате кид 2” ще бъде първи игрален филм след четиригодишно отсъствие от света на киното.

По сценария на втората част работят Сайръс Ворис и Итън Рейф (“Кунг-Фу Панда”), а освен Уил Смит продуценти на лентата ще бъдат Джейда Пинкет Смит (“Съучастникът”) и Джеймс Ласитър (“Хитч”).

Очакванията са, че към вече потвърдените Джеки Чан и Джейдън Смит ще се присъедини отново номинираната за “Оскар” Таражи Хенсън (“Димящи аса”), която в оригинала изигра майката на главния герой Шери Паркър.

В най-добрия случай снимките на “Карате кид 2” ще стартират в края на тази година. От Колумбия Пикчърс все още не са определили точната премиерна дата на филма.

Copyright © 2024 Dir.bg.