Нова информация за продължението на анимацията “LEGO: Филмът

11.06.2014 г.
Нова информация за продължението на анимацията “LEGO: Филмът”Тазгодишната триизмерна анимация “LEGO: Филмът” надмина очакванията на създателите си и натрупа в световен мащаб приходи от близо половин милиард долара. Още преди лентата да приключи своя кинопоход от студиото Уорнър Броз разкриха, че тя ще се сдобие с продължение, което ще тръгне по кината в целия свят през летния сезон на 2017-та година.

Въпреки че до премиерата на втората част остават цели три години работата по оформянето на сценария вече започна, а режисурата бе поверена на дългогодишния аниматор Крис Маккей, чиито най-известен филм до момента е “Robot Chicken: Междузвездни войни Епизод III”. Режисьорите на оригиналния “LEGO: Филмът” Фил Лорд и Крис Милър също участват в направата на продължението, но този път в ролите на продуценти и ко-сценаристи.

По думите на Лорд неозаглавената втора част “ще бъде по-голяма и епична” от своя предшественик и част от действието ще се развива в космоса.

Лорд: “В момента разработваме историята на втория филм и работим с много добри професионалисти. Вече имаме офис в студиото и всекидневно обсъждаме различни идеи. Много хора ни казаха, че ще бъде хубаво да има повече действие в космоса и повече изобретения от Бени (озвучения от Чарли Дей астронавт от първата част). Не мога да говоря в детайли, но мога да потвърдя, че този път ще има повече неща свързани с космоса.

Работим с двама сценаристи и на практика си прехвърляме сценария като горещ картоф. Когато пред теб е света на LEGO имаш неограничен брой възможности да направиш нещо паметно. Знаем какво зрителите харесаха в първия филм и ще направим всичко възможно да не ги разочароваме с продължението.”

Освен Фил Лорд и Крис Милър по сценария на втория “LEGO: Филмът” работят Джаред Стърн (“Разбивачът Ралф”) и Мишел Морган (от сериала “Heartland”).

Очакванията са, че актьорите Уил Феръл и Уил Арнет отново ще работят по озвучаването на лентата, но за момента няма официално потвърждение от страна на Уорнър Брос. За сметка на това се знае, че ако всичко протече по план в продължението ще се появят някои от най-популярните комиксови персонажи на компанията Марвел.

Световната премиера на “LEGO: Филмът 2” е насрочена за 26-ти май, 2017-та година. Лентата ще се прожектира в триизмерен формат.
Copyright © 2024 Dir.bg.