Премиерата на най-новия филм на Мартин Скорсезе ще бъде през 2015-а

18.07.2014 г.
Премиерата на най-новия филм на Мартин Скорсезе ще бъде през 2015-а71-годишният Мартин Скорсезе продължава да бъде един от най-активните продуцент-режисьори в Холивуд. След като постигна завиден успех в бокс офиса с провокативната си лента “Вълкът от Уолстрийт” Скорсезе отново насочи вниманието си към дълго подготвяната историческа драма “Тишина” (“Silence”).

Награденият с “Оскар” режисьор се опитва да заснеме филма от 2006-та година насам, но натоварения му график и честото пренаписване на сценария бяха основните причини поради които старта на снимките бе отлаган нееднократно.

Първоначално интерес към “Тишина” изявиха актьорите Даниъл Дей-Луис, Бенисио Дел Торо и Гаел Гарсия Бернал, но впоследствие техните имена спряха да се свързват с проекта.

В продължение на няколко години информацията за амбициозната продукция беше оскъдна и с изключение на Мартин Скорсезе и сценариста Джей Кокс (“Бандите на Ню Йорк”) не се знаеше кои други хора ще работят по лентата. Малко по-рано днес обаче от студиото Парамаунт Пикчърс оповестиха, че снимачния екип е вече сформиран и очакванията са, че камерите на продукцията ще се завъртят малко по-късно тази година.

За изпълнители на главните роли в “Тишина” са привлечени номинирания за “Оскар” Лиам Нийсън, екранния Спайдър-мен Андрю Гарфилд, Кен Уатанабе (“Трансформърс: Ера на изтребление”) и Адам Драйвър (“Междузвездни войни: Епизод VII”). По-голямата част от снимките ще протекат в Тайван, а според официален източник от Парамаунт Пикчърс световната премиера на филма ще се състои през месец ноември, 2015-та година.

Действието на “Тишина” ще се развива през 17-ти век, а в центъра на история ще бъдат двама йезуитски свещеници, които тръгват на дълго пътешествие до Япония с две основни цели - да намерят своя ментор и да популяризират християнското Евангелие. Но веднага щом стъпват на японска земя те се сблъскват с насилие и не след дълго се превръщат в преследвани бегълци.

Сценарият на “Тишина” е базиран на едноименния роман от 1966-та година, дело на японския писател Шусако Ендо, а за направата на лентата се очаква да бъдат похарчени около 80 милиона долара.

В следващите няколко седмици ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към продукцията.

Copyright © 2021 Dir.bg.