Майкъл Бей с нов проект

19.08.2014 г.
Майкъл Бей с нов проект39-годишният германец Даниел Саймън бързо се нареди сред най-търсените концептуални дизайнери в света на киното. Разработените от него футуристични превозни средства в “Забвение” и “TRON: Заветът” се превърнаха в едни от основните и най-дискутирани атракции на двата филма.

Популярността на Саймън се увеличи още повече след като той публикува “Cosmic Motors” – научнофантастична книга-каталог, чиито сюжет се фокусира върху космическа компания за създаване на футуристични автомобили и летящи апарати, която се намира в далечната галактика Галаксион.

Майкъл Бей ще пренесе на големия екран книгата-каталог “Cosmic Motors”

Амбициозната творба успя да привлече вниманието на Холивуд и вече е потвърдено, че продуцент-режисьора Майкъл Бей и студиото Уорнър Брос разработват филмова адаптация. Продукцията бива описвана като “невиждана досега филмова творба с дръзки идеи”, а работата по сценария се очаква да започне в най-скоро време. Ако всичко протече по план Майкъл Бей ще продуцира лентата и ще седне на режисьорския стол.

За Бей и Уорнър Брос това ще бъде втори общ проект след фантастичния екшън-трилър от 2005-та година “Островът”.

Филмовата адаптация на “Cosmic Motors” ще запази основните елементи на книгата (като футуристичните коли, мотоциклети и космически кораби), но според информация от сайта Tracking Board сценария ще съдържа в себе и “много нови, оригинални идеи”.

Майкъл Бей ще пренесе на големия екран книгата-каталог “Cosmic Motors”

Даниел Саймън ще участва активно в разработването на продукцията, а Майкъл Бей ще продуцира заедно с Матю Коан (“Кръв и пот”). Интересът на Бей към света на “Cosmic Motors” съвсем не е изненадващ, тъй като той вече е работил по няколко големи филмови проекти, в които присъстват специално модифицирани превозни средства (сред които са четирите части от поредицата “Трансформърс” и вече споменатия “Островът”).

Тъй като е все още прекалено рано игралната версия на “Cosmic Motors” не разполага с актьорски състав и от Уорнър Брос не са определили точната премиерна дата.

Повече детайли за фантастичната продукция и нейния екип се очаква да бъдат разкрити до края на тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.