Мисията невъзможна 5

20.08.2014 г.
Мисията невъзможна 5В края на 2015-та година ще се състои българската премиера на петия филм от екшън-поредицата “Мисията невъзможна”. Предишната част, озаглавена “Режим Фантом”, регистрира приходи в световен мащаб от близо 700 милиона долара и така се превърна в най-успешната лента от стартиралия през 1996-та година франчайз. Подготвителната работа по все още неозаглавения “Мисията невъзможна 5” започна през лятото на 2012-та година и вече е потвърдено, че Том Круз ще се завърне отново в култовата си роля на агент Итън Хънт.

Бюджетът за направата на шпионския екшън ще се равнява на около 160 милиона долара, а към Круз ще се присъединят Джеръми Ренър и Саймън Пег (които в предишната част изиграха ролите на агента от IMF Уилям Бранд и компютърния специалист Бенджи Дън).

Сценарият на “Мисията невъзможна 5” е вече напълно завършен и официален източник от Парамаунт Пикчърс обяви, че “снимките на филма ще започнат в най-скоро време”. Освен тази информация от студиото разкриха, че към актьорския състав на продукцията се е присъединил отново и Винг Реймс.

В ролята си на компютърния хакер и наемник Лутър Стикъл Реймс се е появявал във всички предишни части от поредицата.

Все още не се разкрива за какво ще става дума в “Мисията невъзможна 5”, но според слуховете по-голямата част от действието ще се развива в градовете Виена и Лондон. Освен информацията за завръщането на Винг Реймс към поредицата от Парамаунт Пикчърс потвърдиха, че все още текат преговорите и с актьорите Алек Болдуин и Ребека Фъргюсън.

Имената на Болдуин и Фъргюсън се свързват с проекта от няколко седмици насам и ако се стигне до подписване на договори те ще изиграят съответно ролите на началника на ЦРУ и “мистериозна наемничка”.

Режисурата на “Мисията невъзможна 5” е поверена на носителя на “Оскар” Кристофър Макуори (“Обичайните заподозрени”), а сценария е дело на Дрю Пиърс (“Железният човек 3”) и Уил Стейпълс (“Need for Speed: Rivals”).

Все още не е потвърдено, но очакванията са, че подобно на “Режим Фантом” филма ще бъде заснет отчасти с IMAX камери.

Световната премиера на “Мисията невъзможна 5” ще се състои на 25-ти декември, 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.