Спира работата по "Заразно зло 6"

21.08.2014 г.
Спира работата по Само преди няколко седмици от студиото Screen Gems съобщиха, че разработваната от две години шеста част от поредицата “Заразно зло” ще носи заглавието “Заразно зло: Финалът” (“Resident Evil: The Final Chapter”). Мила Йовович потвърди нееднократно, че ще се завърне отново в главната роля на Алис, а сценарист-режисьорът Пол Андерсън обяви, че лентата ще сложи официален край на стартиралия през 2002-ра година филмов франчайз. Планът на продуцентите бе снимките на шестия “Заразно зло” да стартират в края на тазгодишния летен сезон и филмът да бъде напълно завършен до ноември следващата година.

Кастингите за поддържащи роли започнаха преди около три месеца, но за момента Ли Бинг Бинг (“Трансформърс: Ера на изтребление”) е единствената потвърдена екранна партньорка на Мила Йовович.

За направата на “Заразно зло: Финалът” бе отпуснат бюджет от около 70 милиона долара и очакванията бяха, че снимките ще протекат изцяло в Южна Африка.

Само преди един ден обаче Мила Йовович разкри на страницата си във Фейсбук, че наскоро оповестената й бременност е довела до временно прекратяване на подготвителната работа по проекта.

Сценарият на лентата е напълно завършен и по думите на Йовович стартът на снимачния процес ще бъде даден през лятото на 2015-та година. Екипът ще работи в щата Калифорния и в Южна Африка, а самият филм (подобно на предишните две части от франчайза) ще бъде заснет с триизмерни камери.

Пол Андерсън остава на режисьорския стол и - според слуховете - към Мила Йовович и Ли Бинг Бинг ще се присъединят познатите от предишните части актьори: Уентуърт Милър, Али Лартър, Сиена Гилъри и Спенсър Лок.

Имайки предвид отлагането на снимките с една година очакванията са, че “Заразно зло: Финалът” ще тръгне по кината не по-рано от летния сезон на 2016-та година.

От студиото Screen Gems все още не коментират публично направените промени в графика.
Copyright © 2024 Dir.bg.