Фантастични животни и къде да ги намерим” се сдоби с режисьор

25.08.2014 г.
“Фантастични животни и къде да ги намерим” се сдоби с режисьорПреди близо една година от студиото Уорнър Брос изненадаха феновете на поредицата “Хари Потър” като обявиха намерението си да пренесат на големие екран романа “Фантастични животни и къде да ги намерим” (“Fantastic Beasts and Where to Find Them”).

Действието на публикуваната през 2001-ва година книга се развива в познатата от “Хари Потър” вселена, а неин автор е небезвестната Джей Кей Роулинг. Самата Роулинг започна да работи по сценария на филмовата адаптация в края на 2013-та година и по същото време от Уорнър Брос разкриха, че в най-добрия случай лентата ще бъде последвана от две продължения.

Филмовата адаптация на “Фантастични животни и къде да ги намерим” се сдоби с режисьор

През изминалите месеци не се разкриваше нова информация за статута на “Фантастични животни и къде да ги намерим” и с проекта все още не се свързват никакви актьорски имена. За сметка на това от Уорнър Брос оповестиха преди броени часове, че амбициозната продукция вече се е сдобила с режисьор.

Избранникът на продуцентите е 50-годишния Дейвид Йейтс, който има значителен опит с вселената на поредицата “Хари Потър” (именно той засне последните четири части от мултимилионния филмов франчайз).

Заедно с информацията за Йейтс от студиото заявиха, че филмовата версия на “Фантастични животни и къде да ги намерим” ще тръгне по кината в края на 2016-та година. Подобно на “Хари Потър” сюжета на бъдещата лента ще се фокусира отново върху преживяванията на магьосници и вещици, които по един или друг начин са свързани с училището за магии “Хогуортс”. Един от основните герои в историята ще бъде мистериозния автор Нют Скамандър, който преди да се присъедини към “Министерството на магиите“ е преминал успешно обучението си в “Хогуортс”.

Важно е да се отбележи, че самия Хари Потър и приятелите му Рон и Хърмаяни няма да се появят във “Фантастични животни и къде да ги намерим”, тъй като действието на филма ще се развива 70 години преди случките в “Хари Потър и философският камък”.

В момента режисьора Дейвид Йейтс работи по високобюджетната приключенска лента ”Тарзан” и веднага след като приключи с този проект той ще насочи отново вниманието си към вселената на “Хари Потър”.

Имайки предвид вече определената премиера през 2016-та година очакванията са, че снимките на “Фантастични животни и къде да ги намерим” ще започнат през лятото на 2015-та. С продукцията все още не се свързват никакви актьорски имена и не се знае дали Джей Кей Роулинг е приключила с работата си по сценария.

Бюджетът за снимки със сигурност ще надвишава сумата от 100 милиона долара и подобно на повечето съвременни блокбастъри лентата по всяка вероятност ще се разпространява в триизмерен формат.

Световната премиера на “Фантастични животни и къде да ги намерим” ще се състои на 18-ти ноември, 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.