Стив Мартин се завръща на голям екран

26.08.2014 г.
Стив Мартин се завръща на голям екран69-годишният Стив Мартин продължава да бъде един от най-известните и активни комици в света на шоубизнеса. Само преди два месеца се появи новината, че хитовата комедия “Бащата на булката” ще се сдобие с второ продължение, в което Мартин по всяка вероятност отново ще изиграе главната мъжка роля. Докато все още се спекулира дали той ще приеме офертата за участие, от студиото Уолт Дисни оповестиха, че ще финансират направата на оригинална семейна комедия, чието официално заглавие е “Магически лагер” (“Magic Camp”). Вече завършеният сценарий на лентата е дело на самия Стив Мартин, който неофициално е потвърдил и намерението си да се превъплъти в една от главните роли.

Любопитно е да се отбележи, че последният път, когато Мартин се появи на големия екран, бе през 2011-та година в комедията "The Big Year" (“Силна година”), която - за съжаление на създателите си - се превърна в един от най-сериозните бокс офис провали от изминалото десетилетие.

Преговорите между Стив Мартин и началството на Уолт Дисни протичат в момента и очакванията са, че до няколко седмици участието на комика в “Магически лагер” ще бъде официално потвърдено. Все още няма избран режисьор и за момента Мартин е единственият актьор, чието име се свързва с проекта.

Сюжетът му ще разказва за тесногръд банкер, който по стечение на обстоятелствата става консултант в същия летен лагер, който е посещавал като дете. Надявайки се по свой собствен начин да промени живота на децата в лагера, той се забърква в редица неприятности, които са на път да му костват добрата работна позиция. Мартин ще изиграе ролята на банкера, а от Уолт Дисни се надяват снимките на филма да започнат до лятото на следващата година.

За Мартин и Дисни това ще бъде пети общ филмов проект (след “Продавачката”, двете части на “Бащата на булката” и хитовата комедия от 2003-та година “Нагоре с краката”).

Сценарият на “Магически лагер” е написан от Стив Мартин и Стю Зикърман (“A.C.O.D.”), а продуценти са дуото зад “Дневникът на едно срамежливо дете” (Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules) Гейб Закс и Джефри Джуда.

Комедийната фентъзи лента е един от приоритетните проекти на Уолт Дисни и до края на годината се очаква да стане ясно кой ще седне на режисьорския стол.

За момента “Магически лагер” не разполага с премиерна дата, но ако всичко протече по план, филмът по всяка вероятност ще тръгне по кината през 2016-та година.
Copyright © 2019 Dir.bg.