От кухнята на “Хогуорстс”

От кухнята на “Хогуорстс”Запитан как героят му еволюира в “Хари Потър и стаята на тайните” 13-годишният Даниъл Радклиф отговаря: “Порасва. След като открива истината за себе си и за света на който принадлежи в първия филм, във втория той се впуска да го защити.”. Даниъл признава, че обожава каскадите и е тренирал с дубльора си - 19-годишния Дейвид Холмс, който го е научил на гимнастически упражнения, как да прави лицеви опори и да вдига тежести. Той се чувства близък с Ема (Хърмаяни), която смята за много интелигентна и с Рупърт (Рон), когото намира за изключително забавен.

Кенет Брана, в ролята на учителя по защита от Черните изкуства Гилдерой Локхарт, описва своя персонаж като “именит магьосник, чиито произведения се изучават в “Хогуортс” и когото момичетата обожават”. Нарцистичен, горделив като петел и умерено глуповат, героят му е жаден за реклама и използва Хари като част от политиката си да се среща с необикновени хора, чиито приключения по-късно си присвоява. Кенет Брана намира, че въпреки тайнствеността, атмосферата на снимачната площадка е била приятелска и отпускаща. Той смята, че партньорите му деца не са се възгордели и са се показали умни, възпитани и забавни. Според него в основата на замисъла на авторката Дж. К. Роулинг е децата да се изправят лице в лице със собственото си съзряване.

Ема Уотсън, която изпълнява ролята на Хърмаяни, признава, че откак е получила ролята животът й малко по малко се е променил и в началото доста се е притеснявала да дава автографи. Тя смята, че за да бъдеш актьор трябва на първо място да съумееш да останеш естествен. Любимата й сцена е моментът в първия филм, когато Хърмаяни казва на Хари и Рон: “Отивам да си легна, преди да сте измислили още някоя добра идея, заради която да ни убият или още по-лошо - да ни изключат!” Защото, когато едно момиче е в компанията на две момчета, “трябва да може да им покаже кой командва”. Ако може да притежава вълшебен предмет, Ема би избрала мантията невидимка, за да отиде да гледа филми забранени за зрители под 12 години.

“Той много държи на чистотата на магьосническата кръв”, казва Джейсън Айзъкс за своя герой Луциус Малфой и смята, че персонажът му е сред малцината злодеи, у които наистина е трудно да се открие положително качество. “Той напомня на аристократите, които не обичат промените и се страхуват, че ще изчезнат с идването на новите класи.” Джейсън Айзъкс си е създал репутацията на актьор играещ перфектно отрицателни персонажи (“Патриотът”). “Зрителите не забравят злодеите, защото ги нервират и събуждат техните демони.”
Copyright © 2024 Dir.bg.