Чанинг Тейтъм ще превъплъти на известния комиксов герой Гамбит

04.11.2014 г.
Чанинг Тейтъм ще превъплъти на известния комиксов герой ГамбитПрез изминалите шест години популярността и финансовите постъпления на комиксовите филми се увеличиха значително. В резултат на това почти всяка филмова компания в Холивуд разработва игрални продукции, които по един или друг начин са свързани с обширния свят на комиксовите супергерои.

Една от тези продукции е високобюджетната екшън фентъзи лента “Gambit” ("Гамбит"), която черпи вдъхновение от вселената на комиксовото студио Марвъл.

Главният титулярен персонаж в бъдещия филм е вече познат на част от зрителите благодарение на появата му в лентата от 2009-та година “Х-мен Началото: Върколак”.

В “Началото” Гамбит беше изигран от Тейлър Кич (“Бойни кораби”), който въведе героя в света на киното, но в разработваната нова версия ролята ще бъде поверена на звездата от “G.I. Joe: Изгревът на КобраЧанинг Тейтъм.

Името на Тейтъм се свързваше с “Гамбит” в продължение на месеци, но едва сега от студиото 20th Century Fox потвърдиха официално участието на 34-годишния актьор.
Комиксовата продукция все още не разполага с режисьор, но подготвителната работа вече е започнала и сценарият се пише в момента от Джош Зетюмър. Любопитно е да се отбележи, че за Зетюмър това е втори пълнометражен студиен проект след римейка на “Робокоп”.

Историята на комиксовия филм ще се фокусира върху живота на Реми “Гамбит” Лебо – мутант, дребен крадец и майстор картоиграч, който притежава силата да манипулира по различен начин кинетичната енергия.

Чанинг Тейтъм: “С "Гамбит" ще се опитаме да пораздвижим малко този жанр. Ще предложим нещо по-различно. Гамбит е доста по-различен от останалите Х-мен персонажи и в никакъв случай не е типичен добър главен герой. Той пие, пуши, краде и също така е голям женкар. И ще бъде интересно да го видим в действие.”

Търсенето на режисьор протича в момента и тъй като е все още рано, Чанинг Тейтъм е единственият актьор, чието име се свързва с проекта. Освен изпълнител на главната роля, Тейтъм е и продуцент на филма в партньорство с Лорън Шулър Донър ("Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще") и Саймън Кинбърг (“Мистър и мисис Смит”).

В най-добрия случай снимките на “Гамбит” ще стартират през лятото на 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.