Том Круз на снимачната площадка на “Невъзможна мисия 5

06.11.2014 г.
Том Круз на снимачната площадка на “Невъзможна мисия 5”Преди малко повече от два месеца започнаха снимките на петата част от поредицата “Невъзможна мисия”. Том Круз се завръща отново в ролята на агент Итън Хънт, а лентата ще се завърти по българските киноекрани в края на 2015-та година.

За снимките на “Невъзможна мисия 5” беше отпуснат бюджет от около 170 милиона долара и, подобно на предишната част от франчайза (Мисията невъзможна: Режим Фантом), приключенският екшън ще се прожектира в IMAX формат.

В момента екипът на петия филм работи в Англия и именно оттам идват няколко нови снимки от снимачната площадка, на които се вижда прикаченият към движещ се товарен самолет Том Круз. Известен с желанието си сам да изпълнява дори и най-опасните каскади, Круз отново е отказал да използва дубльор и напрегнатата екшън сцена със самолета Airbus A400M бе заснета на височина от близо 1600 метра.

Координаторът на каскадите Уейд Истууд: “Том Круз умее да впечатлява. Той е куражлия и не е от тези актьори, които си стоят в караваната, докато дубльорите им са пред камерата. Том настоява сам да изпълнява дори и най-сериозните каскади и с това е заслужил уважението на всички от този бранш. Когато снима, той не се възприема като звезда и е винаги рамо до рамо с останалите хора от екипа. Всички ние сме горди от факта, че имаме възможността да работим със страхотен човек като него.”

Снимачният екип ще работи в Англия още няколко дни и очакванията са, че снимките ще приключат до средата на месец декември.

Действието на филма ще се развива в Мароко, Виена и Лондон, вероятно и в Монако, а освен Том Круз на екран ще видим и познатите от предишните части Джереми Ренър, Саймън Пег и Винг Реймс. Сред новите актьорски попълнения се открояват имената на Алек Болдуин, Ребека Фъргюсън и Шон Харис.

Режисурата на “Невъзможна мисия 5” е поверена на носителя на “Оскар” Кристофър Макуори (Джак Ричър, Операция Валкирия), който от своя страна описва филма като “най-амбициозния и мащабен проект, по който съм работил до момента”.

Световната премиера на петата невъзможна мисия е насрочена за 25 декември 2015 година в САЩ. Ден.два преди това шпионският трилър тръгва по екраните на Германия, Франция, Русия, Хонг Конг и други държави.
Copyright © 2024 Dir.bg.