Междузвездни войни VII от 18 декември 2015, Епизод VIII и Епизод IX - през 2017 и 2019 г.

07.11.2014
Междузвездни войни VII от 18 декември 2015, Епизод VIII и Епизод IX - през 2017 и 2019 г.Седмият епизод на сагата "Междузвездни войни" вече официално си има име от днес, в оригинал и на български език – "The Force Awakens" ("Силата се пробужда".

Снимките на дългоочакваното продължение на Star Wars приключиха, като продуцентите решиха да обявят този факт с представяне на заглавието на седмата част от сагата.

Режисьорът Дж. Дж. Ейбръмс, актьорите и екипът работиха по Епизод VII цяло лято, а снимките бяха в прочутото студио "Пайнууд" в Лондон и на терен в Абу Даби. Тази локация предизвика слух, че Ейбръмс иска да пресъздаде пустинята на планетата на Люк Скайуокър – Татуин. Снимачният процес бе прекъснат, след като Харисън Форд се контузи през юни по време на снимки - героят му Хан Соло нарани крака си при една от каскадите, но след операция 72-годишният актьор сравнително бързо се възстанови и снимките продължиха в края на август.

Все още сюжетът на "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" се държи в тайна. Това, което се знае е, че действието ще се развива 30 години след събитията от „Завръщането на Джедаите“ ("Star Wars: Episode VI - The Return of the Jedi", 1983).

В "Междузвездни войни: Силата се пробужда" ще видим познатите култови образи на капитан Хан Соло (Харисън Форд), завръщат се Кери Фишър и Марк Хамил (като принцеса Леа и Люк Скайуокър). Разбира се, и англичанинът Питър Мейхю (като Чубака). До „старата стража“ застават и „новобранците“ - ирландецът Донъл Глийсън, Адам Драйвър, мексиканката от кенийски произход Лупита Нионго, шведът Макс фон Седов, англичанините Анди Съркис и Джон Бойега, както и неизвестната британка Дейзи Ридли. За нея се счита, че е избрана от Дж. Дж. Ейбръмс именно поради своята неизвестност - така, както както Джордж Лукас направи с главните роли за първия филм от 1977 г. За ролите на всички новодошли актьори все още няма яснота.

Миналия месец с хумористично видео беше обявено завръщането в поредицата и на Уоруик Дейвис, който участва в „Завръщането на джедаите“ и „Невидима заплаха“ и е организатор на фестивали в Германия на феновете на поредицата.

Вижте краткото видео на Дейвис, в което има и вмъкнат разговор с президента на "Лукасфилм" (собственост на "Уолт Дисни" от октомври 2012 г.) - Катлийн Кенеди.

Епичното завръщане на "Междузвездни войни" със "Силата се пробужда" е предвидено за 18 декември 2015 г. в кината, на 3D и IMAX 3D, а Епизод VIII и Епизод IX на поредицата са планирани съответно за 2017 и 2019 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.