Театрална постановка "Игрите на глада" през лятото на 2016 г.

08.11.2014 г.
Театрална постановка „Игрите на глада” идват на театрална сцена - събитията по популярните романи за млади и за по-възрастни и по поредицата филми на Lionsgate ще започнат през лятото на 2016 г. в специално построен театър близо до стадион "Уембли" в Лондон.

За целта, Lionsgate си партнира с холандската медийна компания „Imagine Nation" и с американската "Triangular Entertainment”, които ще използват нови експериментални технологии, за да представят антиутопичната история на сцена.

Ще има 6-тима продуценти на театралното произведение и това са холандецът Робин де Левита (с редица награди "Тони" за негови постановки на Бродуей и на Уест Енд в Лондон, съосновател на „Imagine Nation"), легендарният английски промоутър Харви Голдсмит (рок концерти, благотворителни концерти и шоу програми), американецът от южноафрикански произход Уорън Адамс от "Triangular Entertainment (продуцент, режисьор и хореограф, носител на "Тони", доцент в университетите Принстън и Ню Йорк), американският актьор и продуцент Брандън Виктор Диксън (носител на "Тони", съосновател на продуцентска къща "WalkRunFly Productions"), както и развлекателните експерти Робърт Харис и Гари Ричи (от ПР агенция "R&R Media").

Де Левита наскоро организира две страхотни холандски представления - за мюзикъла "Войник на портокала" билети не могат да се намерят, като публиката е разположена във въртящ се на 360 градуса аудиториум, който се мести от сцена на сцена, а за "Ане" (първата от 55 години насам разрешена пиеса по "Дневникът на едно момиче" на холандската еврейка Ане Франк, починала на 15 години в концлагер през 1945 г.) използва големи въртящи се сцени.

„Робин де Левита и целият продукционен екип са перфектните партньори за представянето на франчайза „Игрите на глада” в театрално изживяване на живо”, заяви Тим Палън, шеф на маркетинга на „Lionsgate”. - “Техният творчески гений, съчетан с производствени ценности на световно ниво и с върхова технология, ще предложи уникално и поглъщащо изживяване за феновете по цял свят".

Левита допълва: "Вълнувам се от партньорството си с такова иновативно студио от следващо поколение като Лайънсгейт - по начин, който ще резонира така дълбоко с аудиторията. Театърът е фантастична медия, която ще даде нов живот на множество значими пластове от книгите на Сюзан Колинс".

Първите два епизода на филмовия франчайз ("Игрите на глада" 2012 и "Игрите на глада: Възпламеняване" 2013) генерираха над 1.5 милиарда долара приходи в глобалния бокс-офис. "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 1" пък, първата част от последния трети епизод, има премиера в САЩ и в България на 21 ноември 2014 г. и в нея участват Доналд Съдърланд, Уди Харелсън, Лиам Хемсуърт, Джош Хъчерсън, Джулиан Мур, Филип Сиймор Хофман и други.

Театралното шоу е най-новото разширение на популярната поредица с Дженифър Лорънс в главната роля и режисирана (еп. 2 и 3) от родения в Австрия Франсис Лорънс. Lionsgate обмисля да създаде и тематичен развлекателен парк, както и други допълнителни бизнес възможности.
Copyright © 2024 Dir.bg.