Коронерът: Робин Уилямс се е самоубил

09.11.2014
Коронерът: Робин Уилямс се е самоубилСпециалното длъжностно лице - коронер, удостоверяващо неестествена смърт в окръг Марин, Калифорния, официално определи на 7 ноември смъртта на Робин Уилямс като самоубийство, причинено от асфикция поради обесване.

Според изявлението от петък, няма намесен алкохол или нелегални вещества. Информацията е на онлайн изданието на сп. Варайъти.

63-годишният Уилямс бе намерен у дома си мъртъв, обесен на колан, на 11 август тази година в гр. Тибурон, намиращ се в Сан Франциския залив в Северна Калифорния. При аутопсията бяха установени нормални нива на лекарства, предписани против болестта на Паркинсон, против тревожност и против депресия.

Семейството на актьора потвърди скоро след смъртта му, че той е страдал от тези три състояния. Той остави жена и три деца.

Неговата съпруга Сюзан Шарън тогава заяви, че "се надява, в светлината на трагичния начин, по който Робин си отиде, другите да намират сила и да търсят съдействието и подкрепата, от която се нуждаят, за да се справят с всякакви битки, пред които са изправени, за да изпитват по-малко страх". "Робин отдаде голяма част от живота си, за да помага на другите. Включително като забавляваше милиони на сцената, във филмите или по телевизията, или войските ни на фронта, или като успокояваше болно дете - Робин искаше да се смеем и да чувстваме по-малко страх... Най-голямото му наследство, освен трите му деца, е радостта и щастието, които предоставяше на другите и особено на тези, които водеха лични битки".

На 26 декември 2014 г. е премиерата в България на филма с негово участие - Нощ в музея: Тайната на гробницата, в който играе ролята на Теди Рузвелт.

В поспродукция е и британската комедия-фантастика "Absolutely Anything" (в свободен превод - "Каквото поискаш"), чиято премиера във Великобритания е предвидена за 13.02.2015 г. В нея Робин Уилямс озвучава героя си - "Денис кучето". Сюжетът е за обезсърчен учител, който внезапно открива у себе си магическата способност да прави всичко, което си пожелае - но това предизвикателство му е предадено от група извънземни, наблюдаващи го от космоса... Според режисьора Тери Джоунс, идеята е на Хърбърт Уелс от неговия разказ "Човекът, който правеше чудеса" (1898).

Още два (или общо 4) завършени филма с участието на Робин Уилямс предстои да излязат на екран - това е комедията "A Merry Friggin' Christmas" (с ограничен показ в САЩ от петък, 7 ноември) и драмата "Boulevard", в която предан съпруг - в брак по сметка - води двойствен живот. Лентата вече бе показана на два фестивала в САЩ, но за нея все още няма дистрибуторски интерес. Режисьор на "Булевард" е един от най-успешните независими - Дито Мондиел, като българските зрители познават два негови филма: спортната екшън-драма "Уличен бой" (2009) с Чанинг Тейтъм и Терънс Хауърд и криминалния екшън-трилър "Корумпирани ченгета" (2011) с Ал Пачино, Чанинг Тейтъм, Жулиет Бинош и др.
Copyright © 2024 Dir.bg.