Фестивалът на българското кино So Independent в Сан Франсиско и Ню Йорк

17.11.2014 г.
Фестивалът на българското кино So Independent в Сан Франсиско и Ню ЙоркВторото издание на фестивала "So Independent" започна на 14 ноември в Delancey Screening Room, Сан Франсиско и е за втора поредна година. Това е едно от кината, в които комисията на Американската филмова академия ще гледа и оценява филмите в надпреварата за тазгодишните награди „Оскар“.
Фестивалът в Сан Франсиско се проведе от 14 до 16 ноември и продължава от 19 ноември в Ню Йорк.

So Independent е първият в света ежегоден фестивал на българското кино извън България, като тази година се навършват 10 години от първото му провеждане в Ню Йорк - там от 19 до 22.11. 2014 ще започне десетото, юбилейно издание на фестивала в Tribeca Cinemas, Манхатън.

В дните на българското кино в Сан Франсиско, тази година бяха показани филмите „Потъването на Созопол“, „Отрова за мишки или как да си направим банка“, „Отчуждение“, „Чест“, „Витоша“, „Зад кадър“ и „Цветът на хамелеона“.

В Ню Йорк предстоят прожекции на филмите: Пътят към Коста дел Маресме (под заглавието "Българска рапсодия"), "Витоша", "И България е една голяма грешка", "Отрова за мишки или как да си направим банка", "Зад кадър", "Потъването на Созопол", "Отчуждение", "Чест" и "Цветът на хамелеона".

Фестивалът се организира от Фондация за българска култура в чужбина, Национален филмов център, Министерство на външните работи на Република България, Фондация за българо-американски културен обмен - Ню Йорк и BulgarianWine. Продуцент е United Art.

Подробната програма бе публикувана на сайта на So Independent.
Copyright © 2024 Dir.bg.